Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 9. 9. 2018.

| Sport

Vaterpolisti Naisa protiv Zadra otvaraju sezonu u Jadranskoj A2 ligi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
VK Nais
Niški vaterpolisti oktobra počinju sezonu u regionalnoj ligi; Foto: Vanja Keser

Prvi meč u novoj sezoni u regionalnoj ligi vaterpolisti niškog Naisa igraće protiv ekipe Zadra na svom bazenu "Čair". Prvo kolo Jadranske A2 lige na programu je 13. oktobra.

Pošto se od ove sezone liga igra jednokružno, pa sledi igranje za plasman, Nišlije će prvih osam mečeva od 11 igrati u 2018, a preostala tri početkom sledeće godine.

Nakon duela sa Zadrom, Nais će 20. oktobra gostovati Galebu, a nedelju dana kasnije ugostiti kragujevački Radnički.

Duel u Budvi protiv istoimene ekipe biće 10. novembra, a sedam dana kasnije Nais dočekuje Primorje EB. Poslednje gostovanje Nais će imati 24. novembra kada u Novom Sadu igra protiv Vojvodine u šestom kolu, a onda slede dva meča kod kuće - protiv slovenačkog Kopera 1958 (1. decembra) i hrvatskog Medveščaka (15. decembra).

Prvi meč u 2019. godini niški vaterpolisti će igrati 12. januara u Hrvatskoj protiv Solarisa, a nedelju dana kasnije ugostiće Valjevo. Poslednji meč u ligaškom delu Nišlije igraju u Kotoru protiv Katara i to 26. januara.

Nakon ligaškog dela biće formirane grupe za plasman od 1. do 6. i od 7. do 12. mesta. U drugoj fazi takmičenja igraće se pet kola, sastaće se svako sa svakim, u mestima u kojima ekipe nisu igrale u prvom delu.

Prvoplasirani tim direktno će se plasirati u A1 ligu, dok će drugi u baraž, gde ga čeka devetoplasirani tim iz višeg ranga.

Podsetimo, kao pojačanja za novu sezonu prvo su petorica vaterpolista pristigla u Nais, a potom je došao i crnogorski centar Jakša Kosić. Novi trener tima je Jovan Serafimović, a kako kaže imaju velike ambicije i u kvalifikacijama za Kup Evrope, Jadranskoj A2 ligi, Superligi i Kupu Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boki

    18:38 // 9. 9. 2018.

    Bice ovo dobra sezona za nas klub i nasu decu koja igraju .
    Puno srece i uspeha.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: