Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:28, 29. 8. 2020.

| Sport

Vaterpolisti Naisa sezonu počinju kod kuće

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nais vaterpolo
Nišlije počinju sezonu 26. septembra; foto: Vanja Keser

Posle više od pola godine pauze na bazenu "Čair" će se 26. septembra ponovo igrati seniorski takmičarski vaterpolo, jer je odlučeno da 1. kolo Superlige Nais igra kod kuće. Predviđeno je da se do kraja 2020. godine odigra devet kola, a do 24. aprila 2021. godine još toliko.

Zbog pandemije virusa korona sistem takmičenja u vaterpolu je izmenjen u odnosu na prethodne sezone, pa je akcenat ponovo na domaćem, umesto regionalom prvenstvu. Superliga će u predstojećoj sezoni brojati 10 klubova, igraće se dvokružno, a potom plej-of i plej-aut.

Prema rasporedu koji je objavio Vaterpolo savez Srbije, Nais će u 1. kolu ugostiti Stari grad, koji je trener Nišlija Miloš Saković ranije ocenio kao "uvek neugodan".

Do prve dvonedeljne pauze će gostovati Partizanu, onda dočekati Banjicu, pa gostovati najbolje plasiranom srpskom timu minule sezone u Regionalnoj A1 ligi - Crvenoj zvezdi.

Nakon dvonedeljne pauze, 31. oktobra, na "Čairu" će gostovati 11. april sa Novog Beograda, prošlogodišnji prvoligaš koji se toliko pojačao da ga Saković smatra glavnim pretendentom na titulu.

Nedelju kasnije Nišlije će ponovo biti domaćini, ovog puta Zemunu, a nakon još jedne pauze gostovati Šapcu. Predviđeno je da se u decembru igraju dva kola u kojima će Nais prvo dočekati kragujevački Radnički, a potom gostovati Vojvodini.

Drugi deo sezone bi trebalo da krene 27. februara i igra bez pauza do 24. aprila.

Kompletan raspored najjačeg domaćeg takmičenja u vaterpolu možete pogledati na sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

Podsetimo, Nais će novu sezonu otpočeti sa novim trenerom, ali bez većih promena u sastavu, jer je većina vaterpolista produžila ugovore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: