Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 30. 1. 2014.

| Sport

Vaterpolisti Naisa spremni za meč u Kikindi

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
vk-nais-protiv-zaka.jpg
Foto: vknais.org.rs

Vaterpolisti Naisa iz Niša igraju u subotu, 1. februara u Kikindi protiv ŽAK-a u 9. kolu Prve A lige gde će pokušati da olakšaju sebi borbu za opstanak u elitnom rangu.

Pauzu u Prvenstvu zbog utakmica Kupa niški vaterpolisti iskoristili su za sparing mečeve sa Banjicom i Vojvodinom, a u Kikindu idu u petak iz Novog Sada.

- Daleko su spremniji i uigraniji. Definitivno je da je veliki doprinos tome dala promena trenera, smenili su Tomu Blaćea, a ekipu je preuzeo Marko Bašić. Sigurno nas očekuje neizvestan meč. Ekipa ŽAK-a je daleko iskusnija i starija ekipa od nas, oni su par godina unazad u ovakvoj situaciji, da se bori za to peto, šesto mesto. To su prekaljeni igrači imaju iskustvo sa takvom situacijom i plus igraju na domaćem terenu - istakao je Marko Blagojević, trener Naisa.

U timu najverovatnije neće biti Matije Đurđevića koji je obnovio povredu kolena u mečevima sa Banjicom.

Nais je trenutno na šestoj poziciji sa 4 boda.

- Što se nas tiče mi smo daleko spremnija, pokretljivija i mlađa ekipa. Kada je mladost u pitanju, postoji ta opcija da iz prevelike želje može doći do nekih neočekivanih i nelogičnih poteza, ali nadam se da će momci kroz ove utakmice da se u velikoj opuste i broj grešaka svedu na minimum. Radimo i idemo tamo ne bi li postigli što bolji rezultat protiv Žaka - dodao je Blagojević.

U prvom delu sezone u Nišu je bilo 8:8, a ŽAK je, kao i Nais, sakupio 4 boda i nalazi se na mestu niže od Nišlija, dakle na sedmom, pretposlednjem mestu.

- Ova utakmica je jako bitna za našu dalju borbu za opstanak u Superligi. To je jedno od težih gostovanja za ekipe koje su iz donjeg dela tabele. Sama činjenica da je ekipa ŽAK-a prošle godine, dok sam ja igrao tamo, Vojvodinu pobedila na svom terenu, sa Zvezdom igrala na 4-5 golova razlike, mnogo govori.  Mnogo će biti teško zbog sredine i atmosfere odigrati utakmicu gore. Mnogo su spremniji, fizički prvenstveno, nego na početku sezone. Mislim da ćemo biti spremni da odgovorimo na to. Očekujem dobru utakmicu i nadamo se bodovima - rekao je Nemanja Milijanović, igrač Naisa.

Utakmica će biti odigrana u subotu, 1. februara od 19h na bazenu "Jezero" u Kikindi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: