Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:25, 9. 10. 2019.

| Sport

Vaterpolisti Naisa stali na korak od preokreta protiv Solarisa

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Uroš Vasić Nais vaterpolo
I u sledećem kolu Nišlije idu na Hrvate - gostuju ekipi POŠK iz Splita; foto: Vanja Keser

Loš početak meča koštao je Nais makar boda u duelu sa jednim od glavnih favorita za osvajanje Regionalne A2 lige Solarisom. Niški vaterpolisti su na "Čairu" priredili publici lepu sportsku predstavu, bili požrtvovani i nisu se predavali do poslednje sekunde, ali je kvalitet tima iz Šibenika došao do izražaja, pa je slavio sa 16:14 (3:8, 3:3, 5:2, 3:3).

Kao potpuni potop može se opisati ono što su niški vaterpolisti doživeli na početku utakmice. Po sredini bazena, sa po par metara udaljenosti, “pucali” su gostujući vaterpolisti i gotovo u svakom napadu pogađali. Čak i u par navrata kada je Igor Lazić uspevao da odbrani ili kada je lopta udarala u okvir gola, Solaris je nanovo osvajao loptu i ipak napad završavao sa jednim golom više na svom kontu.

Redom su se upisivali u strelce Kovačić, Vlahović, Mudražija, tri puta pogodio je Herceg, a dva puta Vlahović-Cap, za ogromnih 8 golova za isto toliko minuta.

Sa druge strane, Nais je teško uspevao da šutne na gol, a tri udarca koja su otišla iza leđa Marina Šparade bila su delo Tihomira Živića, Dragana Miloševića i Marka Pavičića.

Drugi deo je počeo mnogo bolje po Nišlije. Otvorila su ga dva gola Uroša Vasića, što je bio prvi put od početka meča da Nais da dva gola u dva vezana napada. Ipak, pogoci su se ređali i na suprotnoj strani, što nije pogodovalo domaćinu, koji je morao da stigne zaostatak od 5 golova iz prve četvrtine.

Pogodak Vukašina Ganića ispratile su dve sjajne odbrane Igora Lazića, umanjile su prednost Hrvata na -4, a Željko Kovačić dobio je crveni karton. Ipak, Solaris je vratio izgubljeno već u sledećem napadu. Na veliki odmor otišlo se sa 11:6 za gostujući sastav.

Kako je vreme odmicalo, niški vaterpolisti su se sve bolje snalazili protiv fizički nadmoćnije ekipe. Pogocima Matije i Dragana Miloševića, Senje Stjepanovića i Vukašina Ganića, a sa druge strane odbranama Igora Lazića, domaćini su smanjili zaostatak na -2 (10:12) i rasplamsali nadu publici, koja je do tada utihnula usled nesvakidašnje serije gostiju iz prve četvrtine.

Ipak, ni žestoko zviždanje sa tribina nije omelo Roka Pelicarića da dosuđeni peterac pretvori u uvećanje vođstva, ali je još jednom Ganić bio ubojit i vratio na -2 (11:13) pred odlučujući period meča.

Ekipa iz Šibenika je duplirala svoju prednost tokom četvrte deonice i 3 minuta pre kraja imala sigurnih 16:12. Vremena je bilo sve manje, ali su burne proslave golova niških vaterpolista pokazivale da još veruju u potpuni preokret i slavlje. Predvođeni 19-godišnjim Milanom Kovačevićem domaći su minut pre kraja smanjili na -2, ali tu su i stali, pa su morali da se zadovolje činjenicom da su dobro namučili glavnog favorita za osvajanje lige.

I u sledećem kolu Nišlije će igrati protiv jednog hrvatskog tima, pošto gostuju ekipi POŠK u Splitu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja

    10:50 // 10. 10. 2019.

    Ekipa Naisa bez energije,rukovodstvo bez ideje za unapređenje kluba,potrebne su hitne promene .Ne moze se rukovodstvo kriti iza navodnog ucesca u vladajucoj stranci a klub i igraci da ih ne interesuju.
    Potpisuju se nerealni ugovori sa igracima koji i ne zasluzuju ucesce u prvom timu.Klub je postao porodicno gnezdo..

    • Ouzo

      19:55 // 10. 10. 2019.

      Evo reseeenjaa,jos jednom se zahvaliti Prvorodjenom.

  • Sanja

    08:40 // 10. 10. 2019.

    Glavu gore,bice bolje.
    Naprad Nais.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: