Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:37, 6. 10. 2021.

| Sport

Vaterpolisti Naisa večeras protiv Novog Beograda započinju takmičenje u Superligi

Autor:Marko Mitić Izvor:Južne vesti
vk nais
Najteži mogući zadatak na startu; Ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Sa dosta izmenjenim sastavom koji ove sezone pretežno čine mladi igrči, vaterpolisti Naisa večeras od 19 sati započeće takmičenje u Superligi protiv ekipe Novog Beograda. Niški tim u prestonicu putuje kao totalni autsajder, s obzirom da se ekipa sa Novog Beograda tokom letnje pauze dodatno pojačala.

Finansijski problemi sa kojima se suočavaju skoro svi sportski klubovi u Nišu nije zaobišao ni VK Nais, pa će tim sa ”Čaira” ove sezone kao glavni cilj imati opstanak u najelitnijem rangu. Oslonac tima sada čine uglavnom kadeti i juniori, uz par igrača iz Niša koji su i prošle godine bili tu, a trener ekipe je Tihomir Živić koji je do prošle sezone nosio kapicu niškog tima.

Prva prepreka na putu ka opstanku biće po imeninma sigurno najjače ekipa u Superligi, čije redove su pojačali reprezentativci Srbije, poput Dušana Mandića, Duška Pjetlovića, Nikole Jakšića i Viktora Rašovića. Na klupi tima iz prestonice je i legendarni Vladimir Vujasinović, te slobodno može da se kaže da će svaki drugi ishod sem pobede Novog Beograda biti apsolutno iznenađenje.

Za novu sezonu u Superligi promenjen je i sistem takmičenja, pa će se nakon jednokružnog sistema i 9 utakmica timovi podeliti u dve grupe. Prvu će činiti timovi od 1. do 6. mesta i oni će imati obezbeđeno mesto u četvrtfinalu.

Među preostalim klubovima će se tražiti još dva mesta za ulazak u plej-of, dok će devetoplasirani tim morati u razigravanje za opstanak u najjačem rangu sa drugim timom iz Prve A lige. U niži rang preseliće se samo poslednjeplasirani tim.

Branilac trofeja u Superligi je tim Radničkog koji će, pored Novog Beograda, biti učesnik Lige šampiona. Oba tima, će pored Partizana, Crvene zvezde i Vojvodine, biti učesnici i Regionalne lige, dok će se preostalih pet ekipa, među kojima je i Nais, takmičiti u Drugoj regionalnoj ligi.

U 1. kolu večeras sastaju se i Crvena zvezda - Vojvodina, Zemun - Radnički Kragujevac, Valis - Proleter, dok će Partizan i Šabac svoj meč igrati 20. oktobra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: