Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 11. 12. 2021.

| Sport

Vaterpolisti na protestu u Nišu od Vučiča zatražili da stane u odbranu niškog sporta

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Vaterpolo klub Nais, protest
Tražili od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da obrani niški sport; foto: JV / Ljubica Jocić

Okupljeni ispred Gradske kuće u minut do 12, igrači, stručni štab i rukovodstvo Vaterpolo kluba Nais iz Niša zatražili su od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da stane u odbranu niškog sporta. Na protestu, kojim su želeli da iskažu nezadovoljstvo odlukama gradske vlasti da smanji novac koji se izdvaja za sportske klubove, okupilo se oko 50 predstavnika Naisa, a priključili su im se članovi Fudbalskog kluba Delijski vis.

U danu kada se održavaju protesti i blokade puteva u zemlji i Nišu, gde je trenutno i predsednik Aleksandar Vučić, predstavnici Vaterpolo kluba Nais okupili su se na platou ispred Gradske kuće želeći da ukažu na loše stanje u niškom sportu.

Predsednik Skupštine Naisa i odbornik u Skupštini Niša Milan Krstić kaže da nema mnogo vremena da se spasi niški sport.

Klubovi u Nišu su na ivici opstanka, neki imaju tek bod u takmičenjima. Kada budu ispali iz liga neće moći da apliciraju za nova sredstva iz budžeta. Zašto Niš vodi potpuno suprotnu politiku od države koja će i ovih dana pomoći mnogim klubovima. Tu smo da simbolično predamo pismo gradonačelnici, a poslednji vapaj je pred sednicu Skupštine kada bi neki poslanik amandmanom mogao da promeni predlog budžeta - kaže Krstić.

Prema nacrtu budžeta Niša za 2022. godinu za sportske klubove je planirano 148 miliona dinara što je 1,23 % ukupnog budžeta. Prošle godine, odlukom Komisije za sport, Vaterpolo klubu Nais je pripalo 19,1 miliona, a ove 9,3 miliona.

Podsetimo, u 2020. godini za sport u Nišu bilo je opredeljeno 400 miliona dinara. Godinu dana kasnije nova gradska vlast je taj iznos prepolovila na 200 miliona dinara bez jasnog obrazloženja, a iz predloga budžeta za 2022. godinu je sasvim vidljivo da se ne odustaje od namere da se potpuno uruše temelji sporta u Nišu - rekao je Krstić.

Predlog budžeta će se narednog četvrtka naći pred odbornicima Skupštine, a informacija da je sportu smanjen novac za više od 50 miliona u odnosu na ovu godinu, naterala je predstavnike Vaterpolo kluba Nais na reakciju.

Kako da se Vaterpolo klub Nais u našem najtrofejnijem sportu ravnopravno bori sa Vaterpolo klubom Novi Beograd čiji je budžet duplo veći od onog koji je planiran za celukupni niški sport u 2022. godini - dodao je Krstić.

Okupljenima se niko iz Gradske kuće nije obratio, a kako kaže Krstić, niko nije reagovao ni nakon najave da će se protest održati.

Pored predstavnika Naisa, na skupu su bili i predstavnici Fudbalskog kluba Delijski vis, člana Zone centar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milica

    16:04 // 14. 12. 2021.

    Sport ce Sotirovska da shvati samo ukoliko se aplicira za stanove, zena je neuoptrebljiva

  • Ђраган Дилас

    10:49 // 12. 12. 2021.

    А, ја мислио да ватреполисти нису глупљи од фудбалера!

    • Smuk

      18:04 // 12. 12. 2021.

      @Ђраган ... : Nisu ! Egal su ! Svi su završili "akademije" o roku !

  • VAR tehnolog

    06:27 // 12. 12. 2021.

    Stara, izandjala i ganutljiva pricica, kao Vucic je dobar, a nizi od njega su lopovi, ne valjaju... On je aminovao njihova namestenja ,tako da " riba od glave smrdi"! Sramota je da se zloupotrebljavaju deca u ovom prosjacenju !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: