Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 9. 8. 2019.

| Sport

Vaterpolo klub Nais: Red je zahvaliti se Vučiću

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Nais vaterpolo Jovan Serafimović
"Red je zahvaliti se onom ko pomaže"; foto: Vanja Keser

Jedan je od 29 klubova koji će dobiti finansijsku pomoć od Vlade Srbije na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali još nepoznato koliku, jeste i vaterpolo klub Nais. U niškom klubu smatraju da je red zahvaliti se Vučiću i Vladi Srbije koji "daju sredstva, a ne traže ništa zauzvrat".

Klubovi u našem najtrofejnijem sportu, u kom je Srbija aktuelni olimpijski i evropski prvak, trebalo bi da dobiju značajnu finansijsku pomoć od para svih građana Srbije. Među izabranim klubovima je i Nais, jedini predstavnik juga, a uz novac, Nišlije će dobiti i mogućnost i obavezu da se zahvaljuju Vladi Srbije i Vaterpolo savezu.

Ugovorne strane saglasno konstatuju da Klub ima obavezu da putem sredstava javnog informisanja, jasno i nedvosmisleno izrazi zahvalnost Vladi Republike Srbije i Vaterpolo savezu Srbije za dodeljenu finansijsku pomoć, te o istom dostavi dokaz Savezu u roku od sedam dana - piše u ugovoru koji je objavio Danas.

aleksandar vucic Hvala, Vučiću; foto: Vanja Keser

Niški klub je brže-bolje ispunio svoju obavezu i nakon potpisanog ugovora, dao saopštenje za javnost u kom se "javno zahvaljuje Vladi Republike Srbije i predsedniku Srbije Aleksandru Vućiču na prihvatanju inicijative Vaterpolo saveza Srbije i njenog predsednika Viktora Jelenića za pomoć srpskim vaterpolo klubovima".

Zahvaljujemo se novom rukovodstvu Vaterpolo saveza Srbije i njenom predsedniku što su pažnju preusmerili na klubove, a posebno se zahvaljujemo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi koji su prepoznali značaj ulaganja u vaterpolo bazu i odobrili sredstva za pomoć klubovima - piše u saopštenju.

Sa druge strane, Goran Živić, predsednik Vaterpolo kluba Nais, kaže da nije postojala obaveza.

Mi smo napisali zato što mislimo da je takav red. Naročito kada dobijete sredstva koja niste očekivali. Mislim da je red zahvaliti se onom ko je dao sredstva, a zauzvrat praktično ne traži ništa - kaže Živić.

Da je ugovor potpisan, potvrdio je Živić, a nije želeo da kaže koliki će novac dobiti klub sa "Čaira".

Kolika su sredstva ja to ne mogu da kažem, pokušajte da saznate od onog ko nam je dao sredstva. Iskoristićemo novac za opremu, plate igrača, za takmičenje, putne troškove, sve su to troškovi koji mogu da se pokriju. Sredstva su namenjena za poslovanje i podizanje kvaliteta vaterpola, za dovođenje pojačanja, vraćanje nekih naših igrača koji su u inostranstvu - kaže Živić.

Pomoć je na godinu dana, kako je za Danas rekao predsednik Saveza Viktor Jelenić, ali ni on želeo da kaže kolika sredstva će koji klub dobiti. Ni u Vaterpolo savezu Srbije novinari Južnih vesti nisu uspeli da saznaju tu informaciju jer se niko nije javio na pozive.

Sredstva će pomoći, ali ne mogu da se požalim na odnos Grada prema nama. Imamo korektan odnos sa gradonačelnikom i gradskog strukturom, a ovo će pomoći da se komotnije osećamo i pojačamo, dovedemo neko značajnije pojačanje - kaže Živić.

Vaterpolisti Naisa će početi pripreme u ponedeljak, 12. avgusta, a prozivku će obaviti trener Jovan Serafimović. Nišlije će ove godine igrati Jadransku A2 ligu, Kup Srbije, kao i nadmetanje u prvenstvu Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kimi

    15:13 // 11. 8. 2019.

    Vučić dao svoje lične pare? A, nije...
    Ja mislio da uređena zemlja podrazumeva redovno finansiranje sporta, ne kampanjsko, ako me razumete.

  • Anonimus

    14:58 // 10. 8. 2019.

    Treba pomoci jer smo sve slabiji u vaterpolu. Zato je obecao i izgradnju novog bazena. Mozda nas bas taj novi bazen preporodi. Inace imamo ih malo.

  • BATA

    23:41 // 9. 8. 2019.

    Ima vaterpolo pod vodom.U tu ligu se uclanite,da se ne vidi bruka.Uvlacite igrace i njihove porodice u nevidjeno ponizenje a o gradjanima,cije cete pare trositi,da ne govorim.Smucio mi se Terzic kada je svoju medalju poklonio.Dok i vi tako mislite od sporta nema nista.A pazite da vas ne izigra.Vi njemu zahvalnost i to ode u javnost a od para nista,ko za stadion,ali o tome se ne prica.Pa znate ga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: