Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 6. 8. 2010.

| Sport

Vaterpolo klub Niš kritikuje gradonačelnika

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti

Vaterpolo klub "Niš" uputio je otvoreno pismo medijima u kome se oštro kritikuje gradonačelnik Niša zbog neispunjenih obećanja.

Čelnici niškog kluba tvrde da je gradonačelnik više puta obećavao da će Grad izdvojiti više para i da će naći strateškog partnera, ali da se ništa od toga nije dogodilo.

- dogovor je bio: Vaterpolo savez Srbije daje Nišu najveći sportski događaj godine u Srbiji, a Grad rešava finansiranje Vaterpolo kluba Niš zarad afirmacije najtrofejnijeg srpskog sporta u ovom delu zemlje. To je bio džentlmenski dogovor postignut u trojnom prisustvu: Grad, VSS i Klub. Tačku na ovaj dogovor stavio je gradonačelnik Niša dajući jasne usmene garancije za ostvarenje projekta. Svi su u tom trenutku smatrali da je to dovoljna garancija među ozbiljnim i odgovornim ljudima - piše u saopštenju Upravnog odbora poslatom medijima.

Vaterpolo klub je pozvao gradononačelnika da u roku od 10 dana ispuni preuzetu obavezu jer, piše u saopštenju, to je optimalan rok zbog tajminga licenciranja igrača za naredni takmičarski ciklus. 

- Nakon toga, ako do ostvarenja ne dođe, Upravni odbor će održati poslednju sednicu, predložiti Skupštini kluba da mandat predsednika Upravnog odbora ponudi gradonačelniku i dati kolektivnu ostavku - piše na kraju saopštenja koje je umesto predsednika potpisao potpredsednik Kluba, Nebojša Bogdanović.

Bogdanović, koji je ujedno i regionalni direktor DDOR Novi Sad i potpredsednik Regionalne privredne komore Niš, ipak nije želeo da da preciznije odgovore vezane za dugovanja Kluba, ni koliko novca očekuje od Grada.

Reakcija Grada na saopštenje Vaterpolo kluba neoubičajeno je oštra.

- Vreme je da se iz sportskih klubova uklone pozeri i oni koji se samo slikaju a ne doprinose razvoju sporta u Nišu, već svoje pozicije koriste za ličnu afirmaciju, očekujući da Grad popunjava sve njihove nedostatke u poslovanju. Svi oni koji nisu sposobni da preuzmu odgovornost za poslove koje obavljaju treba da podnesu ostavke - rečeno je Južnim vestima.

U Gradskoj kući kažu da se odnos grada prema sportu u protekle dve godine ogledao u stvaranju idealnih uslova za bavljenje sportom kroz ulaganja u sportku infrastrukturu.

- Završen je kompleks otvorenih bazena, rekonstruiše se hala Čair, priprema se izgradnja nove srpotske hale, fudbalski stadion Čair biće rekonstruisan, rade se tereni za male sportove i još mnogo toga - kažu u kabinetu gradonačelnika.


Odluka bez predsednika

Iako u saopštenju Vaterpolo kluba piše da je Upravni odbor prihvatio tekst saopštenja jednoglasno, kako saznaju Južne vesti, sednici nije prisustvovao predsednik Upravnog odbora, Aleksandar Mitić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milena cvetkovic

    09:52 // 9. 8. 2010.

    Bravo!Konacno nesto da se pokrene .Sin mi trenira u VK Nis i ne mogu recima opisati koliko je talentovane dece tamo koja se stvarno trude zajedno sa svojim trenerima koji ni plate ne primaju.Svu opremu i turnire placamo mi roditelji i treneri koji sve sami organizuju.Stvarno je sramota i ne samo za VK Nis nego za sve sportske centre gde je najlepsa i najzdravija mladost Srbije.

  • beli

    12:18 // 8. 8. 2010.

    UO Vaterpolo kluba Nis cine ugledni ljudi kojima ne treba afirmacija i promocija kroz klub.O kakvim se ljudima radi govori i to da je gradonacelnikdobio pismo od VSS u kome Savez podrzava rukovodstvo kluba.

  • MasterHaosis

    03:57 // 8. 8. 2010.

    Ovi naši se samo prepucavaju.
    Sad pa relacija prepucavanja gradski vatrpolo-gradonačelnik! Strašno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: