Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:17, 25. 11. 2012.

| Sport

Vaterpolo: niški Nais pobedio Bečejac

Autor:Milena PavlovićIzvor:Južne vesti
vaterpolo.jpg
Niški vilenjaci potopili Bečejac

Vaterpolisti Naisa trijumfovali su u drugom kolu Prve B lige nad ekipom Bečejca rezultatom 13:9. Najefikasniji igrač na utakmici i u domaćem timu bio je fenomenalni Nemanja Šilj koji je Nišlijama doneo 4 pogotka.

Posle pobede nad Zemunom u Beogradu, vaterpolisti Naisa spremno su dočekali ekipu iz Bečeja i zabeležili drugu pobedu za redom u prvenstvu.

Početak prve deonice obeležila je mirna igra, bez većih inicijativa na obe strane. Iako nedovoljno uigrani vaterpolisti oba tima, golmani su ipak imali posla. Prvi pogodak na utakmici pripao je domaćim vaterpolistima. Naime, kraj prve četvrine loptu je sproveo u mrežu Aleksandar Čavić i time Nišlije doveo u vodjstvo od 1:0.

Prelomna je bila druga četvrtina kada su Nišlije preuzele inicijativu i maestralno redjale gol za golom. Na samom startu druge četvrtine, izabranici Marka Blagojevića odličnom igrom su napravile seriju od 3 gola. Najpre Bodražić postiže pogotak za 2:0, a zatim su se u listu strelaca upisali Milošević i Šilj, za novo vođstvo domaćih od 4:0. Seriju Nišlija na kratko prekida Zoran Jerković i donosi svom timu prvi pogodak- 4:1. Znale su Nišlije da kazne goste za postignut gol i naprave novu seriju od 3 gola za novi rezultat od 7:1. Strelci su bili Šilj, Milić i Kostić.

Pokušavali su Bečejci konstantno da smanje prednost i konačno je Ristić doneo gostima novi pogodak.- 7:2. Fenomenalni i razigrani Šilj uspeo je da sprovede loptu u mrežu i dovede niške vilenjake u već ogromnu prednost od 8:2, a zatim se i Stevanović upisao u listu strelaca. Bečejci nadigrani u ovoj četvrtini, na samoj završnici smanjuju prednost domaćih golom Bogićevića 9:3.

U trećoj četvrtini, pogodak Bečejcima donosi ponovo Bogićević, a zatim su radost niškoj publici pružili "vilenjaci" ponovo napravivši seriju od 2 gola. Ovoga puta strelci su bili Sadiković i Živić. Novi rezultat 11:4. Gosti ponovo na kraju četvrtine postižu pogodak. Odličan u timu Bečejaca bio je i ovoga puta Zoran Jerković.

Posustale su Nišlije u četvrtoj četvrtini i dozvolile gostima da smanje veliku razliku u golovima na semaforu. Nakon pogotka Šilja za novo vodjstvo od 12:5, gosti su napravili izvanrednu seriju od 4 pogotka, medjutim, to nije bilo dovoljno za preokret rezultata. Utakmica je već bila rešena, a trud Nišlija se isplatio. U samoj završnici, Stevanović je odličnim šutem u okvir gola znao taj isti trud kruniše pobedom i postavi novi, konačni rezultat na semaforu od 13:9.

Posle dve pobede za redom, izabranici Marka Blagojevića sada imaju 6 bodova i nalaze se na drugoj poziciji, ispod Šapčana koji se zbog bolje gol razlike nalaze na 1. mestu.

- Odigrali smo super utakmicu, spremni smo bili i psihički i fizički. Ekipa Bečeja je bila mnogo jaka, ali je nas pogledala sreća. U drugoj četvrtini smo napravili veliku razliku, a posle smo je samo održavali. Malo smo pali u četvrtoj četvrtini, ali su se kasnije strasti malo povećale i publika je bila super - izjavio je najbolji igrač utakmice Nemanja Šilj.

U narednom kolu, 1. decembra, vaterpolisti Naisa gostuju trenutno vodećem timu na tabeli Šapčanima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kokan

    12:27 // 26. 11. 2012.

    Sve je lepo što se tiče vaterpola,ali ljudi moji da li će neko konačno da ofarba oljušten bazen,okreči budjave zidove,namesti polomljene stolice i stavi reflektore u celoj dužini bazena,momci su igrali u polumraku.Bruka za grad.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: