Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:32, 22. 1. 2019.

| Sport

Važan trijumf Studenta u borbi za opstanak

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
košarka Student
Na tabeli sustigle, ali ne i prestigle Bor; foto: Vanja Keser

Pre svega zahvaljujući odličnom početku meča, ali i smirenosti u završnici, pobedile su niške košarkašice na svom terenu Bor, rezultatom 61:57. Tako su se “studentkinje” izjednačile sa rivalom po broju bodova i napravile bitan korak u borbi za opstanak u Prvoj ligi.

Iako su na samom početku Boranke povele, to je bilo kratkog daha, pošto je Student odmah izjednačio, a zatim i poveo. Serijom od 10:0 stvorio je zalihu, onda je odražavao, pa prvu četvrtinu završio sa dvocifrenim vođstvom.

U veoma neefikasnoj drugoj deonici za nijansu bolje bile su gošće, pa se na veliki odmor otišlo sa 27:19. Iako je nakon prvih 20 minuta igre delovalo kao da će Nišlijke rutinski slaviti, potpuni preokret režirao je gostujući tim u trećem kvartalu.

Dobro su otpočele period nakon pauze domaće košarkašice, povećale prednost na 35:20, ali je tajm-aut koji je usledio promenio sve. Nanizale su Boranke 12 poena i nakon par minuta egala uspele da povedu.

Tokom cele poslednje deonice igralo se koš za koš i nijedan tim nije uspeo da “sastavi” više od 4 poena prednosti. 20 sekundi pre kraja Student je imao samo poen prednosti, ali je dvojka Vladane Vujisić, uz jedno pogođeno slobodno bacanje Jovane Jeremić, donelo trijumf Nišlijkama.

Najefikasnija u domaćem sastavu bila je Kristina Milošević sa 12 poena, a još jedan dabl-dabl ostvarila je Ntumba Kazadi Tete, pošto je ubacila 10 poena i imala 12 skokova.

I narednog vikenda bitan meč je pred Studentom, pošto igra jednu od retkih utakmica u kojima je favorit - gostuje Šapcu, pretposlednjem timu na tabeli Prve lige.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: