Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:17, 15. 5. 2023.

| Sport

Važna pobeda Radničkog - četvrti put Nišlije bolje od Javora

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Radnički
Važan trijumf u borbi za opstanak; foto: Jelena Mišić

Drugi put zaredom, deveti put u ligi, fudbaleri Radničkog upisali su pobedu - oni su u 35. kolu Superlige četvrti put ove sezone u svim takmičenjima savladali Javor iz Ivanjice rezultatom 3:2 (2:1) i time se popeli na 11. poziciju na tabeli. Do kraja plej-auta ostala su još dva kola, a u narednom Nišlije dočekuju subotički Spartak.

Uradio je Radnički ono što je samo jednom tokom sezone učinio - vezao je dva trijumfa u Superligi. Sada - više nego potrebni jer se radi o opstanku u najelitnijem takmičenju.

Radnički Pogled sa istoka; foto: Milan Miletić Četvrti put su se sreli Radnički i Javor i četvrti put je tim iz Niša zabeležio pobedu. Poveo je domaćin u 17. minutu pošto je sa "bele tačke" precizan bio Aleksandar Pejović. Brzo je stiglo izjednačenje - u 24. minutu gol je postigao Norman Kembel.

Ponovo je Radnički poveo pošto je u 28. minutu pogodio mrežu protivnika i Nemanja Belaković i sa vođstvom od 2:1 niški tim je otišao na pauzu.

Ponovo penal, ali ovog puta za Javor, viđen je u 53. minutu. Luka Gojković je iskoristio priliku i doneo novo izjednačenje (2:2).

Važan trijumf i slavlje Nišlijama doneo je u 72. minutu Miljan Škrbić, svojim petim golom u sezoni.

Sa 35 bodova, koliko ima i subotički Spartak, Radnički se popeo na 11. poziciju koja je iznad "opasne zone". Do kraja plej-auta ostala su dva kola, a u narednom niški tim dočekuje upravo Subotičane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    18:52 // 16. 5. 2023.

    ...заради више...па се,онда прода мали Митровић,бар дупло скупље...не "Звезди"...имало је бољих купаца...Управа напоље!Ови не воле"Раднички"!

    • Auttrikter

      20:03 // 16. 5. 2023.

      Ma, ne foliraj, navedi ko napolje ?

  • Гага

    18:48 // 16. 5. 2023.

    Погрешном политиком смо ту,где смо;продаје се перспективан играч, за мале паре,на почетку сезоне;од "Купа конф." је,кроз више кола,могло да се ...

    • Autrikter

      20:01 // 16. 5. 2023.

      Sto se nama zalis, imas svoj mesni odbor sns,pa kritikuj lihvara Tonceva ! I, pozdravi najgoreg trenera u Srbiji, posle svog ucenika Sarca, Lalata !

  • Niško

    22:09 // 15. 5. 2023.

    Tončev napolje.

    • Razbibriga

      22:26 // 15. 5. 2023.

      I dundjer Toncev, ima ovde botove ! Ovi sns botovi, prodaju se za dnevnicu, sendvic,flasicu kisele vode a ovi od Tonceva za kafu i bezvrednu ulaznicu,koju da nadjes na ulici,niko ne podigo ! E,selci nepismeni i skorojevici, sto zacutaste za sto godina Radnickog ? Zavrsena proslava, sa baklje i petarde !

    • Neznalico

      10:03 // 16. 5. 2023.

      Dunđer vodi Radnik. Veze si ti nemaš.

    • Niško

      13:03 // 16. 5. 2023.

      Videlo se juče ko je ko, kad je džabe i sirće je slatko, svaka čast pravim meraklijama za transparent na južnoj tribini. I dalje kažem Tončev napolje.

    • Bratko

      13:33 // 16. 5. 2023.

      Neznalica, pa i ovaj, brat mu, što kao vodi Radnički je dunđer, samo ga zbrinuo Pačić, pa se snebiva po Bg i izigrava veličinu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: