Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:46, 31. 12. 2021.

| Sport

Veće podelilo državni novac za niške klubove, Radničkom četvrtina

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
fk radnicki nis
Radničkom četvrtina; foto: JV / Vanja Keser

Za dodatni novac za niške klubove koji je najavljen iz tekuće državne budžetske rezerve, članovi Gradskog veća odredili su 73 kluba na čije račune bi trebalo da stigne ukupno 195.500.000 dinara. Najviše para dobio je Fudbalski klub Radnički kome će pripasti, odlukom Veća, 50 miliona dinara, dok je sledeći na spisku po visini primanja sa 15 miliona Sportski savez Niša. Predstavnici nekih klubova potvrdili su da im je novac stigao.

Novac na ime finansijske podrške Gradu Nišu u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije COVID-19, koji je iz budžeta Srbije stigao nakon razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i gradonačelnice Dragane Sotirovski, raspoređen je za 73 kluba, odlukom Gradskog veća.

Stojičić i Sotirovski Aleksandar Stojičić (prvi sleva) ne želi da se javi; foto: Facebook stranica "Dragana Sotirovski - Dragana Sotirovski Zvanična stranica"

Kakvi su bili kriterijumi kojim se Veće vodilo, novinari Južnih vesti nisu uspeli da saznaju od pres službe Gradskog veća i gradskog većnika za sport Aleksandra Stojičića koji na pitanja novinarke nije želeo da odgovori.

Zovite me popodne za sve informacije, na sastanku sam - rekao je kratko.

Međutim, na pozive i poruke se više nije javio.

Poznato je da je najviše para (50 miliona dinara), više od četvrtine ukupne sume, dobio Fudbalski klub Radnički, dok je drugi na listi Sportski savez Niša sa 15 miliona. Slede RK Železničar i ŽRK Naisa sa po 14, zatim Odbojkaški klub Niš sa 11 miliona, Vaterpolo klub Nais (8,5), Mašinac (7), Fudbalski klub Budućnost iz Popovca i Košarkaški klub Konstantin sa po 4 miliona, OFK Brzi Brod i Ženski košarkaški klub Student sa po 3,5.

Car Konstantin Sinđelić fudbal Srpska liga istok Za fudbalske klubove Car Konstantin i Sinđelić po tri miliona; foto: JV / Vanja Keser

Po tri miliona pripalo je fudbalskim klubovima Car Konstantin i Sinđelić, Klubu malog fudbala Vinter sport, Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskom klubu Niš i Bokserskom klubu Naisus. Milion manje dobili su Streljački klub Niš 1881, Džudo klub Kinezis, Teniska akademija Živković i Paraglajding klub Grunf.

Po milion i po dinara izdvojeno je za Savez za školski sport Niša i Sportsko udruženje Marinos, a za Stonoteniski klub Josip Kolumbo, Karate klub Elid, Udruženje košarke u kolicima predviđeno je po 1,2 miliona dinara.

Klub malog fudbala Kalča, Kajak-kanu klub Gusar, Gimnastički klub Niš, Stonoteniski klub Železničar, Plivački klub Sveti Nikola, Akademski atletski klub Niš, Džudo klub Niš, Skijaški klub Niš i Tekvondo klub Asteriks dobili su po milion dinara, dok su za ostale sume ispod milion dinara.

Predstavnici nekih sportskih klubova, koji nisu hteli javno da pričaju, potvrdili su da im je novac već uplaćen.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Lazzarus

    12:24 // 8. 1. 2022.

    I još da makar deo tih para ulože u Omladinsku školu i da konačno prestane brukanje selekcija omladinskog pogona p da i nas Bog pogleda.

  • Cairac

    21:02 // 5. 1. 2022.

    Otisao im direktor Badza Propadalo u Cukaricki dolazi Kacar na njegovo mesto, on ce da zna kako da rasporedi ove pare, proverena informacija!

    • Grga

      13:35 // 6. 1. 2022.

      Dolazi novi direktor kluba
      Aleksandar Acko baklja Đorđević
      sin od direktora Pošte
      Veselo za "desetku" na Čairu,šef ekonomata Gagi Morski pas!

  • sn

    09:59 // 4. 1. 2022.

    Morali su da vrate pare koje je navodno donirao novinarima.Jedno pitanje bilo je reči za 200.000.000 miliona a oni raspodelili 195.500.000, gde nestadoše 4.500.000.?Zašto Radničkom-Tončevu četvrtina ?

    • Sinisa

      21:00 // 5. 1. 2022.

      Jel istina to sto se pricalo u Ambasador da im je direktor Propadalo dobio otkaz???? Ili to samo pricaju Spasa i Stojanovic

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: