Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 19. 8. 2017.

| Sport

Veće promenilo odluku Komisije, klubovi nezadovoljni novcem

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
lopta sport fudbal foto aleksandar kostic
Najmasovniji klubovi nezadovoljni, prete napuštanjem svojih takmičenja; Ilustracija; foto: A.K.

Dok pojedini predstavnici klubova najavljuju da će istupiti iz takmičenja zbog, kako kažu, samovolje resorne većnice koja je preinačila odluku Komisije za sport o dodeli novca klubovima, ni većnica Maja Ranđelović, ni predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović ne odgovaraju na pozive novinara.

Prema rečima Ljubiše Milosavljevića, jednog od članova Komisije za sport koju je formirala upravo lokalna samouprava, predlog odluke o raspodeli 3 miliona dinara sportskim klubovima, resorna većnica Maja Ranđelović je poništila i drugačije rasporedila novac.

Nikome ovde nije jasno o čemu se zapravo radi. Ako je želela da podeli novac po svom nahođenju, čemu onda komisija, pravilnici, zakoni. Nejasno je čime se većnica Ranđelović vodila kada je novac drastično drugačije rasporedila. Praktično ispada da su kažnjeni klubovi koji su dobro radili - tvrdi Milosavljević.

On pojašnjava da se na konkurs javilo 18 klubova i Sportski savez kao udruženje i da su sve odluke Komisija koju, pored njega kao predstavnika sportista, čini još 3 člana lokalne smaouprave, donete jednoglasno i predlog je upućen Veću na usvajanje.

Međutim, umesto da prihvate taj, većnici su usvojili predlog Ranđelovićeve koji je potpuno drugačiji - kaže Milosavljević.

2 zaključak veća foto lj.m. Veće odbilo predlog stručne komisije i usvojilo predlog većnice

Vule Vuković, predsednik KK Prokuplje kaže da je klub koji on vodi uložio mnogo kako bi ove sezone jurišao na prvo mesto i plasman u Srpsku ligu, ali da se ovakvim odlukama sve obesmišljava.

Klub je već duži niz godina jedan od uspešnijih u Prokuplju, igraju naša deca, naš trener. Nikada u sportu nije bilo dovoljno para, ali je ovo dno dna - ljut je Vuković.

Po novoj raspodeli novca koju je Veće usvojilo, najgore su prošli najmasovniji takmičarski klubovi u Prokuplju, poput muških i ženskih rukometaša, odbojkaša i košarkaša, koji su dobili po 50.000 dinara, dok su klubovi poput gimnastičara, tenisera, karatista, pa i Sportskog saveza, dobili od 150.000 do 460.000 dinara.

Zašto je došlo do poništenja odluke Stručne komisije koju je sama Opština formirala i drugačije raspodele novca, ostaje nejasno, jer na brojne telefonske pozive i poruke ni većnica, ni predsednik Opštine nisu odgovarali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mita

    20:53 // 20. 8. 2017.

    Zamolio bih JV da u naslovu pišu o kojoj se opštini radi jer je bezveze da tek od polovine strane saznajemo da je reč o Prokuplju. Hvala

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: