Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 16. 2. 2020.

| Sport

"Večiti derbi" večeras u finalu Kupa Koraća u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
CRVENA ZVEZDA - RADNICKI  KUP KORACA-10
Kome će pripasti "Žučkova levica"?; foto: JV / Vanja Keser

Kao što su mnogi očekivali, za "Žućkovu levicu", trofej namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraća, večeras od 21 sat u niškoj hali "Čair" boriće se Crvena zvezda i branilac titule Partizan. Kapiten crno-belih Novica Veličković kaže "derbi kao derbi", a trener crveno-belih Dragan Šakota očekuje borbenu i lepu utakmicu.

Niš će 16. put biti domaćin finalnog turnira nacionalnog Kupa, a ko će u Beograd odneti trofej koji nosi ime po proslavljenom košarkašu, biće poznato večeras.

stimac, yveyda, foto jv vanja keser Štimac očekuje dobru utakmicu; foto: JV / Vanja Keser

Na putu za finale Crvena zvezda je pobedila beogradski Radnički, a potom u polufinalu i rivala iz ABA lige Megu. Trener crveno-belih Dragan Šakota kaže da očekuje borbenu i lepu utakmicu.

Treba biti optimista, ovo su utakmice koje se igraju dan za danom i to je opterećujuće. Videćemo kako će biti. Ne bih davao prognoze - kaže Šakota.

Umeren u izjavama bio je i igrač Vladimir Štimac:

Ne potcenjujemo nikoga, ali svaku utakmicu spremamo kao da igramo protiv ekipa koje su najjače u Evropi. Dešava se pad energije, ali se nadam da toga neće biti u finalu - kaže Štimac.

partizan Partizan brani trofej; foto: JV / Vanja Keser

Do finala i prilike da odbrani trofej Partizan je stigao pobedama nad čačanskim Borcem i FMP-om. Kapiten crno-belih Novica Veličković očekuje punu halu i dobru utakmicu.

Još jedan derbi, a derbi nema favorita, pa se očekuje težak meč. Derbi kao derbi, hala će biti puna, a atmosfera specifična jer derbi nije kao što je bilo pre desetak godina. Sada je sve pola-pola i uživanje je igrati. Očekujem da damo maksimum i da bolji pobedi - kaže Veličković.

Tešku utakmicu očekuje i trener Partizana Andrea Trinkijeri.

Voleo bih da u finalu prođemo najbolje što možemo. Imali smo težak period, ali sada igramo finale. Čak sam i zadovoljan kako smo uspeli sve. Nema favorita, teška utakmica i za njih i nas, a ova utakmica i Kup koji branimo sa velikom željom - kaže Trinkijeri.

Utakmica u hali "Čair" počinje u 21 sat, a ulaznice su rasprodate.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • niski76

    21:36 // 16. 2. 2020.

    Grad koji nema ozbiljan kk, dobija cast da ugosti dva kluba iz prestonice i vecina je srecna. Prvi korak ka zdravoj Srbiji je zaustavljanje beogradizacije!!!

  • MargerStadt

    20:41 // 16. 2. 2020.

    Koga briga. Nek si igraju u beograd. Sta se guraju vise po Nis.

  • Peca

    19:23 // 16. 2. 2020.

    Da spremim odgovor za licemere kojima smeta sto se igra u Nisu,u Utorak u hali Dusko Radovic igra mnogo vazan mec za opstanak Fair Play protiv Kragujevca pa da vidimo koliko cete doci

    • Dzamutka

      08:44 // 17. 2. 2020.

      Ja, sigurno necu doci,ne
      zelim da gledam mec za opstanak ,vec za nepredak niske kosarke, ne zelim da se utakmice igraju u polu-skolskim salama,vec u hali a pogotovo ne bodrim klub koji ima tako neinventivno ime ! Zelim im da izbore opstanak, ali to ne treba da bude nivo treceg grada u Srbiji !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: