Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:20, 14. 6. 2017.

| Sport

Velika borba, sjajna atmosfera u hali "Čair" i remi rukometaša Srbije

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Reprezentativci Srbije
Petar Nenadić bio je i junak i tragičar; foto: Vanja Keser

Odlična atmosfera bila je u niškoj hali “Čair”, najviše zahvaljujući “meraklijama”, koji su došli da podrže reprezentaciju i pri tom animirali svu publiku. Naizvesno i napeto bilo je tokom čitavog meča, a tako se i završilo: rukometne reprezentacije Srbije i Poljske podelile su bodove, a rezultat je bio 34:34.    

Bolje su igrali domaći rukometaši i u nekoliko navrata uspevali da pobegnu protivniku za po 2 gola, ali su ih oni svakog puta stizali. Videla se motivisanost na Poljacima, koji su, nakon niza loših rezultata, izgleda odlučili da pokažu da imaju svojih kvaliteta.

Nakon 18. minuta uspeli su i da povedu prvi put. Ipak, u tim trenucima Nišlija Darko Đukić postigao je neverovatan gol i podigao svoje sugrađane na noge. On se, nakon neuspešnog napada svoje reprezentacije otimao o loptu sa Poljakom i u jednom potezu uspeo da mu je izbije iz ruke i prosledi je u gol.   

Užasno opasan je postao napad Poljaka i jedino što ih je sprečavalo da naprave nedostižnu prednost bio je Vladimir Cupara na golu reprezentacije Srbije.

A onda, sjajnim pogotcima Draška Nenadića, Mijajla Marsenića, koji je ovim pokazao zašto je u najboljem evropskom timu, Nemanje Ilića i sedmercem Rastka Stojkovića, Srbija je uspela da istopi prednost gostiju. Tako se na pauzu otišlo sa 19:19.

Isto kao prvo počelo je i drugo poluvreme, samo sa zamenjenim ulogama. Rukometaši Jovice Cvetkovića bili su primorani da jure rezultat, a posle 37 minuta igre došli su i do maksimalne prednosti od 3 gola.

Približili su se domaći opet, a priliku za novo izjednačenje propustili su kada je iz kontre Marsenić dobacio loptu Petru Nenadiću, koji je šutirao na prazan gol sa gotovo sredine terena, ali je lopta udarila u prečku.

Usledilo je “kidanje živaca” navijača, koji su bili sve glasniji. Iako se borbenost i želja videla kod Srba, ona je kod Poljaka bila još veća, pa su svaki gol vraćali. Nekoliko odličnih šansi za izjednačenje, čak i sa igračem više, imali su domaći, ali su ih prokockali, mada je tome značajno doprineo i golman Kornecki.

U poslednjim minutima tim Jovice Cvetkovića je psihički pao, a nervoza je bila gotovo opipljiva, pa su pravili velike greške. Ipak, zaglušujuća buka niške hale učinila je svoje i domaći su uspeli da izjednače, ali nisu iskoristili šansu u poslednjim sekundama da pobede.

Do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ostalo je još jedno kolo, u kome će Srbija gostovati Belorusiji.

Evropsko prvenstvo, kvalifikacije, 5. kolo: Srbija - Poljska 34:34 (19:19)

Hala: Čair, Niš

Sudije: Zigmars Sondors i Renars Licis

Srbija: Nikolić, Obradović, Đukić, P. Nenadić, Radivojević, MArković, Đorđić, Stojković, Ilić, Rnić, Milić, Zelenović, D. Nenadić, Marsenić, Stanojević, Cupara

Poljska: Krajewski, Sicko, Walczak, Kornecki, Langowski, Genda, Czuwara, Szpera, Syprzak, Potoczny, Moryto, Kondratiuk, Bak, Przybylski, Chrapkowski, Malcher

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: