Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:16, 18. 3. 2013.

| Sport

Velika pobeda fudbalera niškog Radničkog

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
radnicki-posle-pobede.jpg
Fudbaleri Radničkog posle pobede nad Zvezdom; foto: Marko Pekić

Posle 18,5 godina Radnički iz Niša pobedio je Crvenu zvezdu. Rezultat je bio 2:1, utakmicu je gledalo oko 12.000 ljudi na Čairu, a fudbaleri niškog kluba i dalje uživaju u pohvalama i čestitkama.

Dugo se čekalo na trijumf nad crveno-belima i najzad su ljubitelji niškog fudbala dočekali. Niški Radnički je imao dve prilike ove sezone, u obe je zamalo trijumfovao nad Zvezdom, ali su Beograđani u finišu oba susreta uz više sreće dolazili do pobeda.

Ovog proleća novi hit u fudbalu je Radnički, koji je posle remija sa Novim Pazarom pobedio Hajduk, kragujevački Radnički i potom Zvezdu. 

- Još sanjam, neverovatan je osećaj. Euforija i dalje traje. Svi zovu, kažu da smo igrali odlično, da je bio pravi derbi. Ambijent je bio sjajan, publika divna - priča Miloš Petrović, štoper Radničkog koji je odradio "lavovski" deo posla.

Petrović je u jednom trenutku dobio udarac u glavu loptom, morao je da izađe van terena, ali na sreću nije bilo ozbiljnijih posledica.

- Gledali smo da sačuvamo prednost i da ostvarimo istorijsku pobedu. Posle 2 utakmice sa Zvezdom, dobro smo ih proučili. Morala je treći put da sreća bude na našoj strani. Uradili smo ovo za naš grad, navijače, za sve nas - dodao je Miloš Petrović Raul.

radnicki Foto: Marko Pekić

I vreme je poslužilo fudbalere oba kluba, prolećni dan i pravo uživanje za fudbalski praznik. Na kraju, velika radost niških fudbalera i navijača Radničkog kojih je, prema slobodnoj proceni, bilo više nego pristalica Zvezde.

- Bilo je lepo vreme, pun stadion, motiva smo imali na pretek. Bila je interesantna utakmica, kao i prethodne dve. Realizovali smo naše šanse, a mogli smo ubedljivije da pobedimo. Retko ko je očekivao ovakav start Radničkog posle priprema koje smo imali - ističe Aleksandar Jovanović, koji je postigao oba gola za Radnički na prvom susretu sa Zvezdom ove sezone.

Sledi pauza u Superligi, a 30. marta Radnički gostuje Smederevu u 20. kolu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Mitic

    22:59 // 19. 3. 2013.

    CESTITAM !!!

  • Nemanja Ilic

    12:36 // 19. 3. 2013.

    Odakle tebi da pesma ima bilo kakve veze sa vojskom ili policijom?

  • Апеловац

    11:59 // 19. 3. 2013.

    Слободно пишите ћирилицом. Нико неће да се наљути.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: