Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:01, 30. 8. 2018.

| Sport

Velike ambicije niških vaterpolista u sledećoj sezoni

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Nais Radnicki
"Da budemo svuda za po jedan stepenik više"; foto: Vanja Keser

Već dve nedelje treniraju vaterpolisti Naisa i pripremaju se za novu sezonu, koja će iziskivati snagu, s obzirom na to da nastupaju na četiri fronta. Ambicije u njoj su velike, pre svega prolazak u narednu rundu kvalifikacija za Kup Evrope, u Jadranskoj A2 ligi borbu za plasman u prvi rang ovog takmičenja, u Kupu finale, u Superligi da budu među četiri najbolja tima, a najavljuju i novog sponzora.

Kao i svake godine, kaže predsednik Skupštine Naisa Milan Krstić, cilj kluba je da se izdigne stepenik više u odnosu na prethodnu sezonu - najavljuje uspehe na svim frontovima, a očekuje i sponzora, mada ostaje misteriozan do konačnog dogovora.

Očekujemo da narednih dana imamo razgovore sa jednom od većih kompanija koja posluje na teritoriji našeg grada, da Vaterpolo klub Nais dobije sponzora. Ja bih voleo da svaki klub u Nišu dobije sponzora od tih velikih kompanija, koje su trenutno u Nišu, znamo koliko ih je i Jura i Leoni i Cumtobel će doći - priča Krstić.

Prvo što očekuje niške vaterpoliste su kvalifikacije za Kup Evrope, čija je prva runda od 28. do 30. septembra, a na kojoj će pokušati da izbore neko od prva dva mesta u grupi, koje bi im omogućilo plasman u naredni krug takmičenja.

U njihovoj grupi za prvu rundu kvalifikacija su italijanski tim Ortiđa, Primorac iz Kotora i domaćin, grčka ekipa Idra. Kako prva dva tima idu u naredni krug kvalifikacija trener Naisa Jovan Serafimović smatra da će biti mnogo teško, ali da može da obeća da će dati svoj maksimum.

Rezultat ne zavisi samo od nas. Igramo sa Ortiđom, to je ekipa koja je bila 4. u italijanskom prvenstvu, oni su po meni prvi favorit, imamo Primorac iz Kotora koji igra u Regionalnoj ligi 1, nivo takmičenja iznad nas i verovatno su i kvalitetniji od nas. Imamo i domaćina Idru, samim tim što je domaćin biće vrlo teško. Ali iskoristićemo svaku šansu koja nam se ukaže i da probamo da iznenadimo, da uđemo među prve dve ekipe - priča Serafimović.

Za ovim takmičenjem, 13. oktobra, počinje i Jadranska A2 liga. Drugo po jačini takmičenje u regionu ove sezone promenilo je format, s obzirom na to da se neće igrati dvokružno, već će se u prvom delu lige svaki tim sastati po jednom. Nakon toga se formiraju dve grupe, one iz gornjeg i donjeg dela tabele, gde će svako svakome imati priliku i da bude domaćin i da gostuje. U ovom takmičenju u Naisu žele da poprave prošlogodišnji učinak i plasmanom na drugu poziciju da obezbede baraž za najjače regionalno prvenstvo.

Tu je i Kup Srbije u kome je niški sastav prošle sezone ostvario istorijski plasman u polufinale, gde je nakon petaraca ispao. Ovog puta, predsednik Skupštine kluba Milan Krstić kaže da želi finale, dok je trener Serafimović nešto oprezniji, pa podseća na to da mnogo uticaja na ishod ovog takmičenja ima i žreb.

Po završetku Jadranske lige otpočeće najjače domaće takmičenje Superliga, u kojoj je cilj kluba da popravi prošlogodišnji plasman, odnosno da bude među prve četiri ekipe. To je i realno s obzirom na to da Nais ove sezone, smatra kapiten Igor Lazić, ima veći igrački kadar u odnosu na prošlu.

Oformio je klub ove sezone jednu ekipu koja je dosta kompletnija nego što je to bilo prošle. Tako da se skupila ekipa ljudi za koje mislim da će super funkcionisati, za sada odlično to ide. Imali smo prošle godine izuzetnu atmosferu, vidim da će ove godine biti još bolja. Kao kapiten sam stvarno zadovoljan svime - priča Lazić.

Podsetimo, iz niškog kluba otišla su sedmorica vaterpolista, ali su pristigla petorica, od čega dva povratnika Đorđe Lekić i Nemanja Budurin. Nov je i trener Jovan Serafimović, koji je stigao nakon odlične tri sezone provedene u Valjevu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mare

    19:26 // 30. 8. 2018.

    Samo jako momci kao prosle sezone.Idemo Nisss

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: