Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:21, 19. 9. 2015.

| Sport

Veliki bod Naise protiv Izvora

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
anastazija-djokovic.jpg
Ansatazija Đoković je sa 10 golova, uz Hristinu Nedeljković, bila najefikasnija; foto: Vanja Keser

Golom iz sedmerca 13 sekundi pre kraja utakmice niške rukometašice su obezbedile remi (30:30) sa favorizovanim Izvorom, nekadašnjim Knjazom Milošem, koji je vodio većim tokom utakmice.

Naisa je stigla do velikog boda protiv iskusnije ekipe iz Aranđelovca, koju je deo rukometne javnosti i pre sezone svrstao u red najvećih favorita za titulu.

Do remija niška ekipa je stigla u meču u kom je samo jednom vodila (20:19 u 37. minutu) dobrim odbranama samo u drugom poluvremenu golmana Milene Petković (10), sigurnom igrom u završnici, korišćenjem igrača više i dobrim partijama bekova Anastazije Đoković i Hrisine Nedeljković koje su dale dve trećine pogodaka cele ekipe, po 10 svaka.

Poslednja 3 minuta jakom odbranom Naise ekipa Izvora nije uspela da postigne gol, pa su Nišlijke preko Radovićeve i Đokovićeve (preko sedmerca), stigle minus 2 za konačan rezultat.

Imao je Izvor i priliku za pobedu, ali je preko gola u poslednjim sekundama pucala Danijela Ilić.


DSC-7275 Dobra partija Milene Petković; foto: Vanja Keser

Od 7. do 11. minuta Izvor je prvi put napravio osetniju prednost (8:4). Na plus 6 gošće su došle u 16. minutu (12:6), a do tada u listu strelaca Naise uspevale su da se upišu samo Đokovićeva i Nedeljkovićeva.

Izvor je od 19. minuta igrao bez najiskusnije Milice Danilović koja je zbog udarca laktom dobila direktni crveni karton.

Niška ekipa je pokušavala da "istopi" prednost Izvora, ali činjenicom da je Tamara Popović prvu odbranu golmana Naise zabeležila tek u 24. minutu nije uspela više od 3 gola zaostatka (18:15 na poluvremenu).


Nakon pauze na gol se vratila Milena Petković koja je odmah vezala dve odbrane i ekipa je uspela da od 32. do 37. minuta serijom 4:0 dođe do prednosti - 20:19.

Uzvratio je Izvor serijom 5:0 i poveo sa 24:20. Naisa je koristila igrača više na terenu, pa je serijom 3:0 došla do gola zaostatka u 54. minutu (28:27).

U finišu je snažnom odbranom, timskom igrom i većom željom došla do velikog boda u novoj sezoni.


Bodom je bio zadovoljan i trener Naise Svetislav Jovanović.

Ovo je veliki bod za Naisu. Uzeli smo veliki bod od daleko iskusnije ekipe. Očekivao sam da igramo borbeno i da se ne predajemo. Bitno je što je i naš golman Milena Petković odbranila dosta lopti u drugom poluvremenu, za razliku od prvog. Mislim da je ona prelomila utakmicu - istakao je Jovanović.

Posle dve odigrane utakmice Naisa ima 3 boda.

U narednom kolu niška ekipa igra sa Jagodinom u gostima.

NAISA - IZVOR 30:30 (15:18)

DSC-7345 foto: Vanja Keser

Hala Čair.

Sudije: Branka Marić (Pančevo) i Zorica Mašić (Zrenjanin).

Sedmerci: Naisa 8 (7), Izvor 2 (2).

Isključenja: Naisa 8, Izvor 14 minuta.

Crveni karton: Milica Danilović (Izvor) u 19. minutu.

NAISA: Popović (2 odbrane), Petković (11 odbrana), Nikolić, Veljković 1, Milojević 1, Pešić, M. Mitrović, Đoković 10(5), Stefanović, Radović 2, Nedeljković 10 (2), J. Zdravković, N. Mitrović, T. Zdravković 4, Tanasković 2, Filipović.

IZVOR: Karić (15 odbrana, 1 sedmerac), Kojić, Žarković 4, Radojičić 3, Anić 3, Stanić 3, Ilić 6, Rabata 2, Rajović 1, Grbić, Đoković, Đukić, Danilović 5(1), Stefanović, Petrović 3 (1), Tomić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naisa fun Dortmund

    07:43 // 20. 9. 2015.

    Niska publika jos jednom pokazala da voli rukomet i prepozna trenutak kada se lomi utakmica da navijanjem pogura ekipu. Izvor po imenima gromada od ekipe u ligi a Naisa pokazala da je najzdravija rukometna ekipa bez velikih pojacanja ali sa srcem na terenu i trenerom . Naisa - Izvor ( Knjaz Milos) bio i ostao rukometni derbi od nastanka Srbije . Bravo devojke

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: