Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:37, 30. 11. 2018.

| Sport

Veliki ispit za Josip Kolumbo, niški stonoteniseri igraju gradski derbi

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Stoni tenis Josip Kolumbo
Dva meča u subotu u Stonoteniskom domu; foto: Vanja Keser

Jedan bod deli Josip Kolumbo i Obilić na tabeli Superlige - ekipa iz Niša je peta, a ekipa iz Novog Kneževca četvrta. Kako će na kraju regularnog dela najjačeg domaćeg takmičenja četiri prvoplasirana tima otići u plej-of, meč zakazan za subotu, 1. decembar u Stonoteniskom domu, jedan je od presudnih za ranije zacrtani cilj niških stonoteniserki.

Jednu pobedu više, u dosadašnjih 6 mečeva, zabeležila je ekipa iz gradića na krajnjem severu Srbije. Vojvođanke imaju učinak od 4 pobede i 2 poraza, dok Nišlijke imaju polovičan učinak - po 3 puta su trijumfovale i izgubile.

Kao i ranije, u klubu Josip Kolumbo oslanjaju se na individualni kvalitet svojih stonoteniserki. Ipak, priča predsednik kluba Dušan Popović, Obilić jeste favorit, uprkos gostujućem terenu.

Realno, Obilić je favorit. Međutim, na prošlonedeljnom međunarodnom turniru u Bečeju, Monika Molnar Knežević pobedila je Maksuti, državnu reprezentativku i to nam daje nadu. Ako pobedimo dobijamo dosta, ako izgubimo idemo dalje, prvenstvo traje - ispričao je Popović.

Početak meča u Stonoteniskom domu u Nišu zakazan je za 16 sati.


Niški stonoteniseri igraju gradski derbi

U muškoj Superligi Niš nema predstavnika, ali zato ima dva kluba u Prvoj ligi Železničar i Medijanu, a upravo oni će odmeriti sneg u okviru 7. kola. I taj okršaj zakazan je za subotu, 1. decembar u Stonoteniskom domu, a igraće se pre ženskog duela - od 12 sati.

Iako je formalni domaćin Medijana, "Želja" će imati ulogu favorita, pošto u dosadašnjih 6 mečeva zna samo za pobede i deli prvo mesto sa takođe maksimalnim timom Unirea.

Medijana je, sa druge strane, šesta i ima polovičan učinak - po 3 pobede i poraza. Ta 3 izgubljena meča su ujedno i 3 poslednja, pošto je Medijana sezonu otpočela sa vezanim trijumfima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: