Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:02, 25. 4. 2018.

| Sport

Veliki izazov za niškog MMA borca na spektaklu u Cirihu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Stojčić MMA
Novi ugovor za mesto među najboljim borcima; foto: Aleksandar Stojčić

Sa Rahimom Miradjedinom, borcem koji je teži od njega, što u borbama igra veliku ulogu, a koji će uz to imati i prednost domaćeg terena, boriće se niški MMA borac Aleksandar Stojčić. Reč je o MMA spektaklu zakazanom za subotu, 28. april u Cirihu.

Prvobitno je Nišlija trebalo da se bori protiv Čečena Sajhana Dadaeva, ali je on odustao od borbe. Tako je Stojčiću dodeljen novi rival, pa on sam kaže da to potpuno menja njegove pripreme i taktiku.

Na to što je moj prethodni protivnik odustao i predao borbu nedelju dana ranije gledam kao moju pobedu, jer svi borci imaju iskušenja u toku pripremnog perioda, puno lakih i težih povreda, što znaci da nije izdržao taj pritisak koji nosi svaka jaka borba. Novog protivnika gledam kao novi izazov, jer nije puno vremena ostalo za neko taktiziranje i očekujem uzbudljivu borbu - priča Stojčić.

Zbog težine rivala, borba je premeštena iz lake u velter kategoriju, što predstavlja veliku razliku. Ipak, Stojčić smatra da ima dovoljno vremena da postavi stvari na svoje mesto, kako bi došao do “efektivne i brze” pobede.

Velika je razlika u MMA sportu kada je neko teži, jer postoji taj rvački segment u kavezu, kada protivnik vrši pritisak i kada se borite na podu u parteru i klinču. Jednostavno, razlika od par kilograma se vidi i oseti u borbi, a često ume da bude presudni element za pobedu - objašava Nišlija.

On je kompletne pripreme za ovo tamičenje obavio u Nemačkoj, gde trenira sa, kako kaže, najboljim i najpoznatijim kik-boks trenerom u ovoj zemlji Zijom Poljom. Sa njim su trenirali borci poput legendarnog Holanđanina Petera Aertsa i jednog od najpoznatijih srpskih kik-boksera Nenada Pagonisa.

Pomoću Braco menadžmenta, tima koji se brine za njega, Stojčić je, kako objašnjava, uspeo da sklopi i jak sponzorski ugovor.

Ovaj ugovor će obezbediti meni i mom timu svetske uslove i trening kampove. Konačno sam došao do nivoa gde ne moram da brinem ni o čemu, jaki ljudi u Nemačkoj su prepoznali moje potencijale i sada je već izvesno da postajem jedan veliki projekat. Cilj je da do kraja godine postanem najbolji lightweight borac u Nemačkoj - navodi Stojčić.

Njegov cilj je, kaže, da osvoji neku titulu i na rang listi bude među 10 najboljih, zbog čega je i počeo da radi u evropskim trening kampovima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zvonko

    15:07 // 25. 4. 2018.

    Po novom pravopisu može valter kategorija. Smehotres. Pozdrav!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: