Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:02, 31. 10. 2019.

| Sport

Veliki otpor Dubočice u porazu od lidera

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
dubočica dinamo
Leskovčanima drugi poraz zadali Pančevci, foto: Bojana Stamenković

I pored velike podrške navijača i činjenice da poslednjih 13 minuta nisu primili gol, rukometaši leskovačke Dubočice drugi put su izgubili na svom terenu, a ovoga puta bolji je bio lider elitnog ranga pančevački Dinamo (20:19) u 7. kolu ARKUS lige. Dubočica je nakon pet pobeda i dva poraza pala na 3. mesto na tabeli.

Nakon izgubljenog “derbija južnjaka” od niškog Železničara, drugi put u sezoni iz Leskovca je odneo bodove pančevački Dinamo, jedan od favorita za plej-of.

Loše su startovali domaći, koji su na ovom meču igrali bez najbolje strelca Andrije Atanaskovića, i za 3 minuta primili 3 gola. Usledila je borba na obe strane, a Leskovačni su uspeli da izjednače tek u 24. minutu (8:8). dubočica dinamo Marinković najefikasniji, foto: Bojana Stamenković

Golovima Nikolića i Stankovića Dubočica je pred kraj prvog poluvremena vodila sa 2 gola razlike (11:9), ali je Dinamo uzvratio serijom 3:0 i na pauzu otišao sa golom prednosti (12:11).

Bez rešenja za rivala Dubočica je bila i na početku drugog poluvremena, a gosti su u 43. minutu imali +6 (19:13).

Ipak, usledila je uzbudljiva završnica i odlična igra, pre svega, u odbrani domaćina koji su poslednji gol primili u 47. minutu (20:14).

Leskovčani su uspeli da smanje zaostatak na minus 1 (20:19) u 57. minutu, ali poslednja tri minuta leskovačka publika nije videla gol na obe strane. Tako su Pančevci ostvarili šestu pobedu u sezoni, a Leskovčani svakako imaju za čim da žale. dubočica dinamo Dubočica pala na tabeli, foto: Bojana Stamenković

Najefikasniji u domaćem timu je bio kapiten Aleksandar Marinković koji je dao 5 golova.

Da su falili golovi Atanaskovića i da je zbog njegovog i odsustva Simića bilo manje igrača u rotaciji, što se odrazilo i na igru, smatra trener Leskovčana Saša Pejčić. Ipak, i pored poraza, kaže da je zadovoljan, naročito atmosferom. Dubocica Dinamo 2, foto Bojana Stamenkovic Foto: Bojana Stamenković

Mi smo izgubili, ali meni je puno srce. Atmosfera i igra prava rukometna kakva je bila nekada i nadam se da će biti i dalje. Poraz od ekipe koju smo videli kao borca za titulu, boli, ali idemo dalje. Nedostajao je Atanasković, vrlo bitan šraf u našoj ekipi, ali nadam se da ćemo uskoro biti kompletni - rekao je Pejčić.

Nakon 7. kola ARKUS lige Dubočica zauzima treću poziciju sa pet pobeda i dva poraza i pala je za jedno mesto na tabeli jer drugoplasirani Novi Pazar ima isti broj bodova, ali bolju gol-razliku.

Naredni meč, koji je u nedelju, 3. novembra od 18 sati, Leskovačni igraju u Kikindi protiv istoimenog tima.

DUBOČICA - DINAMO 19:20 (11:12)

Leskovac, SRC “Dubočica”

Sudije: Đorđe Jevtić i Miloš Jevtić (Lazarevac)

Sedmerci: Dubočica 4 (3), Dinamo /

Isključenja: Dubočica 12, Dinamo 14 minuta

DUBOČICA: Pešić, Cvetković 2, Simić, Prodanović, Stanković 4 (1), Nikolić 1, Marinković 5 (2), Nikolić 1, Pavlović 1, Mađar 1, Mitrović 4, Gašić, Radivojević, Matović, Radisavljević

DINAMO: Milošević, Pavlović 3, Bunjevčević 1, Šotić 4, Savić 4, Jezdimirović 3, Zlatanović, Distol, Milenković 2, Golubović, Kostadinović 3, Milunović, Vučković, Radovanović

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: