Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:35, 12. 10. 2020.

| Sport

Veliki uspeh džudista Kinezisa: niški klub najbolji na seniorskom Prvenstvu Srbije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Džudo klub Kinezis
Najbolji u Srbiji; foto: Nikola Milošević

Sa 11 medalja, od čega jedna zlatna, četiri srebrne i šest bronzanih, borci Džudo kluba Kinezis osvojili su i zvanje najbolje ekipe na Prvenstvu Srbije za seniore u Beogradu. Niški džudisti, koji su sada osvojili najviše medalja na državnom prvenstvu u svojoj istoriji, iza sebe su ostavili favorizovanu Crvenu zvezdu, zatim novosadsku Slaviju i ODžK Beograd.

Titulu šampiona Srbije osvojio je Nemanja Milić koji je u finalu kategorije do 60 kg pobedio klupskog kolegu Pavla Krsmanovića. Pored Krsmanovića, srebrne medalje Kinezisu su donele i dve dame: Nevena Milić (do 48 kg) i Anica Delić (do 78 kg), kao i Đorđe Stanojević (do 73 kg) koji je u polufinalu pobedio favorizovanog Vladu Rajačića iz Crvene zvezde.

Bronzane medalje su osvojili Mina Pešić (do 48 kg), Mila Đorđević (do 70 kg), Aleksa Krstić (do 66 kg), Vuk Elez (do 81 kg), Miroljub Ivezić (do 90 kg) i Aleksandar Stojkov (do 100 kg).

Ekipu su vodili treneri Nemanja Stanković i Nikola Milošević, nekada borci Kinezisa, koji su prezadovoljni učinkom njihovih pulena.

Ovaj uspeh je ravan onom da u fudbalu Radnički osvojio šampionat. Zvezda je bila najveći favorit, imala najjači sastav, ali mi smo uspeli da budemo bolji i da osvojimo najviše medalja u istoriji kluba. Ranije nam je maksimum bio sedam medalja - kaže Nemanja Stanković.

Na Prvenstvu Srbije za seniore Džudo klub Kinezis predstavljao je 21 takmičar.

Ovo je rezultat svih u klubu, od predsednika, preko trenera, takmičara, sparing partnera i drugih. Zato je i ovaj uspeh značajniji - dodaje Stanković.

Zbog epidemiološke situacije i bezbednosti učesnika nisu održana regionalna prvenstva, pa je na ovom takmičenju bilo više učesnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gari

    14:38 // 27. 10. 2020.

    Bravo, cestitke na uspehu!!! Pokupili sve medalje, jel ostala neka i za druge klubove :)!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: