Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 14. 6. 2023.

| Sport

Veliki uspeh niškog džudiste - bronza na Svetskom kupu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Igor Vračar i Nemanja Stanković
Jedan od najvećih uspeha niškog džudoa: Igor Vračar i Nemanja Stanković; foto: Džudo klub Kinezis

Druga najsjajnija medalja od kad je džudo počeo da se vežba u Nišu pre više od 60 godina nalazi se na grudima Igora Vračara, takmičara Džudo kluba Kinezis. On je na takmičenju u Madridu, koje je nekada bilo Svetski kup, sada Continental open, u kategoriji preko 100 kg osvojio bronzanu medalju i time ostvario veliki uspeh za Kinezis, Niš, ali i Srbiju.

Nakon zlatne medalje na Evrospkom kupu u Dubrovniku i solidnog nastupa na Gran priju u Lincu, Igor je bio treći na takmičenju koje je održano u Madridu.

Možda je moglo i bolje, ali sigurno je da sam srećan što sam osvojio svoju prvu medalju sa Continental opena. Jedva čekam sledeće izazove, pre svega Evropske igre i Evropsko prvenstvo za mlađe seniore. Zahvalio bih se svom klubu, trenerima i klupskim drugovima, koji mi pružaju veliku podršku, a ja sa nadam da ću im i u budućnosti uzvratiti još boljim rezultatima - rekao je Vračar.

Igoru je ovo prva sa ovako velikog takmičenja, a Kinezisu i niškom džudou tek druga medalja sa nekadašnjeg Svetskog kupa. Sa njim je bio i njegov trener Nemanja Stanković:

Nije sve počelo dobro. Igor je kao nosilac grupe u kategoriji preko 100 kg bio slobodan u osmini finala, i u četvrtfinalu je čekao pobednika duela između domaćeg takmičara i takmičara iz Nemačke. Iako je borba bila neizvesna do samog kraja, Igor gubi od reprezentativaca Nemačke Marvina Belca, koji je u nastavku takmičenja dominantno stigao do zlatne medalje - priča Stanković.

Neočekivani poraz značio je da put do medalje vodi preko prvog nosioca turnira Amerikanca Kristijana Konovala. Vračar je ostvario pobedu i usledio je najteži ispit - Klemon Delver, 30-godišnji reprezentativac Francuske koji je do sada osvojio čak 13 medalja na ovom nivou, od čega čak pet zlatnih.

Igor je konstantno napadao i negde na sredini meča uspeo da baci Francuza svojom omiljenom tehnikom Soto makikomi, i da ga nakon bacanja zadrži u zahvatu i potvrdi pobedu - dodaje Stanković.

On dodaje da je više nego zadovoljan osvajanjem medalje.

Velika je stvar što se kući vraćamo sa medaljom, uz prošlogodišnje srebro Mihaila Ćirića, to su dve najsajnije medalje od kad je džudo počeo da se vežba u Nišu pre više od 60 godina. Igor je, nakon početnog poraza, silovito odradio sledeća dva meča, i tako pokazao da je borac koji se nikad ne povlači. Nadamo se da će nam finansije omogućiti da učestvuje na što više takmičenja ovog nivoa, gde se skupljaju bodovi za olimpijske igre, jer ako ovako nastavi, Pariz nije toliko daleko - istakao je Stanković.

Na turniru je nastupio i još jedan reprezentativac Kinezisa Aleksandar Stojkov (do 100 kg), koji je nakon početnog vođstva izgubio od Portugalca Dioga Brita meč osmine finala.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • HERRERA

    20:13 // 16. 6. 2023.

    Rezultat dobro rada!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: