Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 1. 3. 2019.

| Sport

Vinter sport, Naissus i Josip Kolumbo među prioritetnim klubovima za Grad

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
hala cair, nis
Tri nova kluba, jedan "otpao" sa liste; foto: JV / Lj. J.

U odnosu na prošlu godinu, među najznačajnijim niškim sportskim udruženjima nalaze se i Klub malog fudbala Vinter sport, petoplasirani tim Prve lige, Bokserki klub Naissus, pretposlednji tim Bokserske lige Srbije i Stonoteniski klub Josip Kolumbo koji se bori za plej-of Superlige. Ukupno je 25 klubova od posebnog značaja, a u odnosu na prošlu godinu ga nema samo Karate kluba Elid.

Monika Molnar Knežević stoni tenis Josip Kolumbo I stonoteniserke na listi; foto: Vanja Keser

Ove godine najviše para za sport otići će na račune 25 sportskih organizacija koje su, prema proceni Komisije za sport, od posebnog značaja za Grad. Novajlije u odnosu na prošlu godinu su Klub malog fudbala Vinter sport, petoplasirani tim Prve lige, Bokserki klub Naissus, pretposlednji tim Bokserske lige Srbije i Stonoteniski klub Josip Kolumbo čije se takmičarke bore za plasman u plej-of elitnog ranga.

Saša Šagrić, sekretar Sekretarijata za omladinu i sport, kaže da samo jedan klub po rezultatima nije prošao i nema ga listi, a to je Karate klub Elid.

Na listi su tri nova kluba Josip Kolumbo, Naissus i KMF Vinter sport i sva tri kluba su u svojim takmičenjima u najvišim rangovima. Ovim rešenjem se usvaja koji su klubovi od značaja za Grad, a posebnim se odobrava program raspodele - kaže Šagrić.

Prema njegovim rečima, za sport iz budžeta Grada trebalo bi da bude izdvojeno 397 miliona i to za redovne programe, školski i predškoslki sport i klubove od posebnog značaja.

radnicki,-ekipa,-nis,-foto-jv-vanja-keser Radnički standarno mešu "odabranima"; foto: JV / Vanja Keser

Kao i prošle godine, među "odabranima" su Fudbalski klub Radnički, trenutno drugoplasirani tim Superlige, ŽFK Mašinac, četvrti tim Superlige, kao i srpskoligaši Budućnost iz Popovca, Car Konstantin i Sinđelić.

Prošlogodišnji povratnik na listu Rukometni klub Železničar, učesnik SEHA lige, branilac trofeja u Kupu Srbije i vicešampion države, zatim Ženski rukometni klub Naisa koja je u vrhu domaće Superlige, a sledećeg vikenda igra i četvrtfinale Čelendž kupa.

Kao i prošle godine su tu Košarkaški klub Konstantin, predstavnik Niša u Drugoj ligi i Ženski košarkaški klub Student koji je nedavno ispao iz prvog ranga.

Železničar poziva publiku; foto: JV / Vanja Keser I Železničar dobija deo kolača; foto: JV / Vanja Keser

Na listu su i dalje Odbojkaški klub Niš, koji se bori za povratak u Superligu, zatim Vaterpolo klub Nais, učesnik regionalne A2 lige i Klub malog fudbala Kalča koji se trenutno bori za opstanak u najvišem rangu.

Tu su i Teniska akademija Živković, Streljački klub Niš 1881, Gimnastički klub Niš, Kajak-kanu klub Gusar, plivački klubovi Niš 2005 i Sveti Nikola, Džudo i sambo klub Kinezis i Planinarsko-alpinističko-ekspedicijski klub Niš, koji u svojim redovima ima Stašu Gejo, treću na svetu u bolderu i najbolju sportskinju Niša za 2018. godinu.

Kao i proše godine, na listi su i Savez za školski sport i Sportski savez Niša.

Podsetimo, budžet za sport Niša prošle godine je bio 274 miliona dinara, a 23 sportske organizacije od posebnog značaja podelile su 157 miliona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milanović Aleksandar

    18:05 // 7. 3. 2019.

    Što li izbaciše ovaj Elid....
    mora da postoji debeo razlog :)

  • sportski znalac

    11:19 // 4. 3. 2019.

    stk,,josip kolumbo,,nis,sto ima bolje rezultate,sve veca zavist i zloba,karakteristicno za nis,aaaaaa ,na kom je ,,j.kolumubo,,sudu podseti te nas dragi dusebriznici,sto sve znate.....poz.

  • catch me

    10:12 // 2. 3. 2019.

    Svi pomenuti klubovi su jako loši u rezultatima ali jako dobri sa političkim vezama, Josipo Kolumbo na sudu zbog pronevere para grada a ima sve kupljene igrače dok drugi klubovi rade sa decom i niko ih ne gleda, Naissus je u donjem delu tabele po uspehu a u gradu postoji klub koji je na 4. mestu koji je slabije kotiran. Steva Živković i apšena akipa rade pa rasturaju, zakucaće poslednji ekser...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: