Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 11. 5. 2019.

| Sport

Vinter sport ispao iz trke za šampionsku titulu, Jastrebac igra majstoricu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
futsal Novi Pazar Vinter sport
Kraj u plej-ofu sa jedinog predstavnika juga; foto: Vanja Keser

Nije petak bio uspešan za futsal klubove sa juga koji biju bitke u najjačem rangu takmičenja. Pošto je izgubio i u drugom meču sa Novim Pazarom, niški Vinter sport je eliminisan u četvrtfinalu plej-ofa, dok je u baražu za popunu Prve lige Jastrebac iz Blaca nakon produžetaka poražen u Zrenjaninu od SAS-a, te će za opstanak morati da se izbori kroz majstoricu.

"Kristalna dvorana" u Zrenjaninu dugo nije videla neizvesnost poput sinoćnje. Silno motivisani SAS slavio je uprkos tome što je prvi i jedini put na meču poveo u poslednjem minutu produžetka. Najveću prednost imali su gosti 10 minuta od početka utakmice, kada su vodili sa 2:0. Ipak, to je potrajalo samo jedan minut, pošto su domaći smanjili, a onda u završnici poluvremena i izjednačili (2:2).

Gol za gol se igralo u drugom delu, Jastrebac vodio, SAS izjednačavao, ali je pogodak Radenkovića u poslednjem minutu (4:4) doneo produžetke. I tu su Blačani poveli, ali je Tomin prvo u 47. minutu vratio egal, a potom u 50. iz kaznenog udarca doneo slavlje svojoj ekipi. Tako će mesto u Prvoj ligi obezbediti pobednik majstorice koja se igra u Blacu, narednog vikenda.

Vinter sport se bolje snašao na parketu hale "Pendik" nego svog "Čaira", s obzirom na to da je u Novom Pazaru tokom većeg dela utakmice vodio, a u Nišu ni u jednom trenutku nije imao prednost. U prvom poluvremenu je bilo neizvesno, viđen je samo jedan gol i on je bio delo gostiju. Za prvih 5 minuta drugog dela Novi Pazar je povisio na 3:0. Domaći su uspeli da smanje na 1:3, potom 2:4, ali su gosti sa 2 gola za 2 minuta stavili tačku na sve i postavili konačnih 6:2.

Tako je jug ostao i bez jednog predstavnika u plej-ofu. Novi Pazar će u borbi za finale i osvajanje šampionske titule igrati rotiv Nove Pazove.

Što se tiče plej-auta, drugi par koji čine Zufo i Vranje moraće da sačeka neko vreme na rasplet. Drugi meč trebalo je da se igra večeras, ali je odložen jer su se razbolela 4 igrača vranjskog tima.

Podsetimo, večeras će se niški Radnički u Požarevcu boriti za plasman u Drugu ligu Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: