Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 14. 3. 2018.

| Sport

Više od 200 ljudi na protestu fudbalera vranjskog Dinama

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Navijači podržali fudbalere na protestu; foto: I.M.

Zbog odluke Komisije za sport da na gradskom konkursu ne dodeli ni dinar Fudbalskom klubu Dinamo koji je najozbiljniji kandidat za ulazak u Super ligu, u Vranju je protestovalo oko 200 građana i igrača svih selekcija kluba, optužujući gradonačelnika i većnika za sport da žele da postanu deo kluba i prisvoje njihov uspeh.

Predsednik i trener Dinama Dragan Antić - Recko je u izjavi novinarima konstatovao da je ovakva odluka gradskog rukovodstva "bruka i sramota za Vranje", javno pozivajući predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za koga je, kako kaže "glasao ceo vranjski Dinamo", da reši problem.

Antić nema dilemu ko je kriv za sadašnju situaciju i činjenicu da je Dinamo na izmaku snage. Čule su se optužbe na račun gradonačelnika Slobodana Milenkovića i člana gradskog veća zaduženog za sport Nenada Đorđevića.

Smeta im naš uspeh, oni bi hteli da budu deo kluba i da prisvoje naš uspeh, ali to neće da im uspe. Isteraćemo ovo do kraja - rekao je Antić.

Prvi čovek vranjskog prvoligaša Antić naglasio je i da neće popustiti u naporima da ovaj klub pred istorijskim uspehom treba da ima tretman prema rezultatima i podsetio da fudbaleri 3 meseca nisu primili platu, ali ipak treniraju i ne odustaju od ulaska u najviši rang.

Za Dinamo se ranije izdvajalo od 400 do 500 hiljada evra godišnje, prošle godine samo oko 120.000 evra, od čega je vraćeno oko 40.000 evra starog duga - kaže Antić.

Predstavnici drugih klubova koji takođe nisu dobili novac na konkursu, iako su najavili svoj dolazak, nisu učestvovali na današnjem protestu.

Do kraja protestne šetnje koja se završila ispred Gradske uprave, iako direktno prozvani, ni gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i većnik za sport Nenad Đorđević nisu se oglašavali povodom optužbi rukovodstva i igrača Dinama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: