Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:20, 2. 1. 2022.

| Sport

Više od 200 niških planinara okupilo se na novogodišnjem osvajanju Trema

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Trem
foto: S. B.

Preko 200 planinara iz Niša okupilo se danas na tradicionalnom usponu na Trem koji se već godinama unazad organizuje 2. januara. Planinari ističu da ih je vreme danas poslužilo i da su svi zajedno uživali u pogledima koji se pružaju sa Suve planine.

Kao i prethodnih godina, planinari su krenuli u pohod na vrh Suve planine iz dva pravca, a iskusnim planinarima, kao i obično, pridružili su se i rekreativci.

IMG-0be2eee609978d0b9e1075b35ec71fc1-V Iskusnim planinarim se pridružili i rekreativci; foto: S. B.

Vreme je danas bilo idealno, do 1.400 metara je bilo oblačno, ali se onda razvedrilo tako da smo sa samog vrha mogli da uživamo u pogledu. Bili smo podeljeni, tako da kažem u dva tima. Išli smo iz pravca Donjeg Dušnika i Bojanih voda. Pokušavaćemo da i u narednim godinama održimo ovu tradiciju, naravno uz nadanje da će nas svake godine biti sve više - rekao je jedan od planinara.

Trem Planinari uživali u pogledu sa vrha Suve planine; foto: S. B.

Trem je najviši vrh Suve planine sa 1.810 metara, a godinama unazad je jedan od omiljenih vrhova za planinaranje, ne samo planinara iz Srbije, već i iz Bugarske i Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jok ja

    08:18 // 4. 1. 2022.

    Planinarenje, bilo rekreativno ili sportsko podrazumeva čelično zdravstveno stanje pojedinca kao i jaku volju za dokazivanjem i druženjem. Ko je još odoleo vojničkom pasulju nakon silaska s planine ?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: