Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:12, 29. 8. 2017.

| Sport

Visoko krilo i golman sa evropskim iskustvom pojačali “Želju”

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Gemaljević i Mirić Železničar
Nakon godinu dana pauze, Železničar će ponovo na parket 23. septembra, kada gostuje Obiliću; foto: RK Železničar

Formiranje sastava Železničara polako se privodi kraju. Golman, koji je 4 godine branio u evropskom Čelendž kupu Janko Gemaljević i visoko krilo Dušan Mirić, novi su igrači niškog rukometnog kluba.

Prvi pomoćnik Dejanu Zlatanoviću među stativama stiže iz požeške Sloge, tima koji se u premijernom nastupu u Super ligi plasirao u evropsko takmičenje i tamo napravio veliko iznenađenje stigavši do četvrtfinala.

Pre toga je u istom šampionatu 3 sezone branio za Radnički iz rodnog Kragujevca, a igrao je i u mlađim selekcijama Srbije. 23-godišnji golman visok je 190 cm i očekuje se da, uz Zlatanovića i mladog Miloša Lazića, predstavlja veliku prepreku protivničkim igračima.

Već neko vreme treniram sa ekipom, prezadovoljan sam uslovima, načinom rada, novim saigračima i stručnim štabom. Verujem da ćemo se Dejan i ja odlično dopunjavati i da ćemo pomoći ekipi da ostvari zapažene rezultate. Ali, treninzi su jedno, a utakmice nešto sasvim drugo i jedva čekamo da i one počnu, pa da vidimo prave domete našeg novog sastava - kaže Gemaljević.

I Mirić je nastupao za Slogu, gde je pružao dobre partije, a prošlu sezonu bio je kapiten u Crvenki, gde je i počeo karijeru.

Mislim da je ovo veliki korak napred u mojoj karijeri. Prvi utisci su fenomenalni, mada većinu igrača poznajem od ranije i već smo nastupali zajedno. Ambicije su visoke i verujem da smo kadri da ih ispunimo - priča Mirić.

Od ranije angažovanih igrača Železničara za Slogu su nastupali Mladen Krsmančić i Đorđe Spasić, tako da novajlijama uklapanje ne bi trebalo da predstavlja problem.

Kako će ekipa izgledati na delu, Nišlije će imati prilike da vide već 2. setembra u hali "Čair", kada je dogovoren prvi kontrolni meč sa Partizanom, ekipom koja je prošlu sezonu završila na 8. poziciji Super lige. Nakon toga, u planu je odlazak u Makedoniju i nekoliko međunarodnih provera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: