Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:20, 20. 2. 2012.

| Sport

Vlada Jovanović: "U Nišu se lepo osećamo"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
part,zvezd
foto: Petar Stošić

Trener košarkaša Partizana Vladimir Jovanović pohvalio je svoje igrače, atmosferu koju su napravili navijači i organizaciju Kupa Koraća održanog u niškoj hali Čair.

Partizan je odbranio trofej osvojen u Kupu Radivoja Koraća osvojen prošle godine u Železniku i šesti put slavio na završnici Kupa u Nišu, a 13. put ukupno. Crno-beli su u finalu pobedili Crvenu zvezdu sa 64:51, a prvim peharom u sezoni je prezadovoljan i trener Partizana Vladimir Jovanović-

- Mislim da je utakmica bila prava za Kup, za trofej. Ne moraju ovakve stvari da budu lepe, već srčane. Kao što sam rekao i pre meča, bitna je forma, ali su bitniji želja i energija. Partizan je ušao u meč sa velikom motivacijom. Stalno se priča o trofejima, ali malo o tome da stalno novi momci osvajaju. Uvek imamo nove momke, gladne i željne trofeja. To su i večeras pokazali - rekao je Jovanović.

Jovanović je pohvalio i igrače, ali i organizaciju završnice Kupa Koraća održane od 16. do 19. februara u hali Čair.

- Ovo je utakmica u kojoj nema prava na grešku, ove utakmice nisu lepe. Igrači su ispoštovali svaki šut i odbranu. Utakmica je rešena odbranom, trčanjem i skokom. Čestitao bih Zvezdi, mojim igračima na hrabroj predstavi. navijačima ne podršci. Pohvalio bih organizatora, lepo se osećamo u Nišu, sada još lepše. Zahvalio bih se gradu Nišu, sve od prvog do poslednjeg meča je ispoštovano - dodao je Vladimir Jovanović.

Partizan je u finalu pobedio Crvenu zvezdu koja je imala veliku podršku sa tribina svojih navijača. Razlog poraza svog tima trener Svetislav Pešić vidi u iskustvu Partizana.

- Utakmica je prošla sa dve jake odbrane i dosta jakom željom. Moji igrači su dali maksimum u odbrani, ali je iskustvo na strani Partizana. Mi još nemamo dovoljno mirnoće, ali se nadam da ćemo u narednim utakmicama biti daleko bolji - rekao je Pešić.

Košarkaši Zvezde su dobro počeli meč, ali u zavšnici nisu imali rešenja za "večitog" rivala.

- Čestitam Partizanu na pobedi. Mi smo počeli da gubimo lopte, izgubili smo 20 lopti. Do pet minuta pre kraja u otvorenoj igri smo izgubili 6 lopti. Brz ulazak u bonus u četvrtoj četvrtini je činilo psihološko opterećenje mojim igračima i imali smo lošu reakciju za razliku od Partizana. I Partizan je imao 20 izgubjenih lopti, što je previše za ovu utakmicu. Partizan je naše izgubljene lopte pretvarao u poene i tako napravili 10 čistih poena iz kontre. A mi smo od 20 lopti dali samo 3 poena - rekao je Svetislav Pešić.

Završnica nacionalnog Kupa je održana deseti put u Nišu, a Partizan je šest puta podizao trofej u ovom gradu. Dva puta su slavili košarkaši FMP-a, a po jednom su to uradili Crvena zvezda i IMT.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: