Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:37, 10. 11. 2017.

| Sport

Vladičin Han domaćin turnira u američkom fleg fudbalu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Američki fleg fudbal
Vranjanci računaju na prednost domaćeg terena u danu odluke za plasman u završnu fazu; ilustracija: flickr/Melissa Wang

“Miroljubiviju” varijantu američkog fudbala, u kojoj se akcije rivala, umesto obaranjem, zaustavljaju skidanjem “zastavice” prikačene za pojas igrača, imaće prilike da pogledaju stanovnici Vladičinog Hana u subotu, 11. novembra. Sa početkom od 11 sati, turnir 3. kola grupne faze državnog takmičenja održaće se na stadionu Sportskog centra "Kunjak" u Vladičinom Hanu, a učestvovaće 4 ekipe, među kojima i domaćin iz Vranja.

Sam sistem takmičenja u ovom sportu neuobičajen je, jer su prvo ekipe podeljene u 3 grupe: Sever, Centar i Jug, sa po 4 kluba u svakoj, a za plasman na finalni turnir bore se tokom tri turnira. Na njima se igra po ligaškom sistemu - svako sa svakim, a na kraju svih turnira, po dva najbolja iz grupe idu u završnicu.

U Vladičinom Hanu će ovog vikenda igrati ekipe iz divizije Jug, odnosno Angel Warriors iz Čačka, Wild Boars iz Kragujevca, Golden Bears iz Bora i Vrane iz Vranja, a po 5 igrača iz tima takmičiće se tokom dva poluvremena od po 20 minuta.

Kako je ovo poslednji turnir, on će presuditi o tome ko će nastaviti borbu za prvaka države, a u ekipi iz Vranja, koji je jedini klub u ovom sportu južno od Niša, nadaju se da će zauzeti jedno od dva mesta koja vode dalje.

U ovoj sezoni KAF Vrane je zabeležio 2 pobede na drugom turniru prošle nedelje u Kragujevcu i ulazi na turnir u subotu sa motivom da se kao jedna od dve prvoplasirane ekipe iz divizije Jug plasira na finalni turnir. Pozivamo sve da posete ovaj događaj i podrže naš klub u borbi za finale - kažu Vrane.

Inače, klub iz Vranja osnovan je 2015. godine, a već u prvoj godini postojanja osvojio je 2. mesto u svojoj diviziji. Kao svoj najveći uspeh u narednoj godini, oni izdvajaju to što je njihov član Nemanja Stojković pozvan u reprezentaciju Srbije u američkom fudbalu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: