Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 11. 7. 2016.

| Sport

Vlasotinčanki bronza na Balkanskom prvenstvu u biciklizmu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Ivana-Kostić-biciklizam---FB-profil-Ivane-Kostić.jpg
Umor je sprečio da dođe do trona; foto: FB profil Ivane Kostić

Članica biciklističkog kluba Železničar iz Niša Ivana Kostić osvojila je 3. mesto na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori, a zbog naporne sezone i umora nije uspela da ponovi uspeh iz 2014. godine kada je osvojila zlatnu medalju, kaže ona.

Ova 24-godišnja Vlasotinčanka, inače studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, gledala je u leđa prvoplasiranoj Lejli Tanović iz Bosne i Hercegovine i drugoplasirane Grkinje Varvare Fasoi.

Iako je tek polovina godine, Kostićeva iza sebe ima u 2016. godini već 40 trka. Posle Grčke, Kipra, Brazila, Slovenije, Mađarske, Srbije, kalendar takmičenja odveo ju je u Crnu Goru.

Na ovu sam trku krenula preumorna od prethodnih, jer jedva da sam imala par slobodnih vikenda bez trkanja od početka sezone. Nadala sam se podijumu i podijum sam osvojila. Dan pre trke, na treningu na stazi, imala sam loš osećaj u nogama - istakla je ona.

Međutim, na dan trke se sve promenilo.

Odmah su se izdvojile devojke iz Bosne i Grčke. Ja sam ostala sa drugom reprezentativkom Grčke i Turkinjom sve do polovine trke, prestigla ih na usponu, i zadržala 3. mesto do kraja - opisala je trku Kostićeva.

Osim medalje ona će boravak u Crnoj Gori pamtiti i po neobičnom smeštaju.

Ovaj vikend ce ostati upamćen, ne samo po medalji, već i po poseti manastiru Kumanica u kome smo bili smešteni. To je malo nekarakterističan smeštaj za sportiste, ali zbog velikog broja turista u Bijelom Polju, jedino što je organizator mogao da nam ponudi - iznela je zanimljiv podatak Ivana.

Naredno takmičenje na kome će ova biciklistkinja učestvovati jeste Državno prvenstvo u Niškoj Banji 17. jula.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: