Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:40, 23. 12. 2010.

| Sport

Vojvodina pobedila odbojkaše Niša u Kupu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Odbojkaši Vojvodine; foto: okvojvodina.org

NIŠ - U prvom meču četvrtfinala Kupa odbojkaši Niša poraženi su rezultatom 3:0 (25:17, 25:18, 25:12) od Vojvodine. Revanš je u subotu u Novom Sadu.

OK Niš: Pejčić 2, Adamović 9, Šribar 3, Šošić, Petković 2, Milanović 4, Nečevski 5, Stojković 4, Ristić 1, Kostadinović (libero), Milošević.

Vojvodina: Čubrilo N. 7, Škundrić (libero), Simeunović 3, Petrović, Mirosavljević 7, Veselinović 7, Ivović 10, Jovović 3, Basta 2, Čubrilo L. 1, Mrdak 8, Jovanović 6.

Odbojkaši Niša nisu iskoristili domaći teren protiv Vojvodine u četvrtfinalu Kupa, pa ih u Novom Sadu čeka skoro nemoguć zadatak. Niš je odigrao ovaj meč sa puno želje da pokaže da može da pobedi još jednog superligaša, ali Vojvodina je dokazala zašto je naš najtrofejniji klub u odbojci.

- Zadovoljan sam igrom koju smo pružili protiv višestrukog prvaka države. Videla se razlika između Super i Prve lige. Ipak sam zadovoljan prikazanim i nadam se da će u Novom Sadu biti bolje – rekao je Marko Adamović, kapiten Niša.

Prvi set je bio najneizvesniji, timovi su se menjali u vođstvu sve do drugog tehničkog tajm-auta nakon čega je Vojvodina iskoristila blok i greške Niša da dobije set. U drugom setu Vojvodina je povela sa 4:1 i i nakon toga nije ispuštala prednost. Treći set je potpuno pripao Novosađanima koji su mirno završili meč i stekli veliku prednost pred revanš.

- Mi smo došli u Niš po pobedu i to smo uspeli. Rezultat je manje bitan, ostvarili smo cilj i sada čekamo Niš na svom terenu – rekao je Danilo Mirosavljević, bloker Vojvodine.

Revanš je u subotu, 25. decembra od 15h u Novom Sadu.

- Zadovoljan sam igrom i borbenošću mojih igrača. Vojvodina je odigrala kvalitetno, a moji igrači su dali sve od sebe da ostvare povoljan rezultat. Nadam se da će u revanšu pokazati bolju igru – rekao je Žarko Stojadinović, trener Niša.

Ostali rezultati prvih mečeva četvrtfinala Kupa:

Spartak Subotica – Radnički 0:3 (13:25, 20:25, 18:25)
Spartak Ljig – Partizan 1:3 (25:17, 23:25, 16:25, 15:25)
Jedinstvo Stara Pazova – Crvena zvezda
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • petar

    15:45 // 24. 12. 2010.

    najstariji igrac u nasoj ekipi je 1985 god...marko adamovic...libero nase ekope ima 20 godina, milan kostadinovic!

    moram reci da su jedan od najboljihi seniora ovog kluba Marko Madic i najbolji junior ovog kluba Uros Marinkovic , juce napustili nas grad i nas klub....da im je ovde bilo dobro i da je neko o njima vodio racuna verovatno bi ostali i igrali za svoj grad u klub...ali ovaj grad to jednostavno ne zeli....pre izvesnog vremena i najbolji tehnicar Mario Majcan je napustio grad i klub...
    Da li ovaj grad zeli odbojku ili ne....Da li ovaj klub zeli svoje najbolje odbojkase da zadrzi ili ih jednostavno tera od sebe ....najlakse ih je oterati...

  • Vlada

    22:56 // 23. 12. 2010.

    Posle dužeg vremena Niš je imao priliku da vidi jednog od kvalitetnijih srpskih timova u odbojci. S obzirom da verovatno niko nije očekivao bilo šta drugo osim totalne dominacije Vojvodine, prilično sam zadovoljan otporom koji su niška deca pružila nešto starijoj deci iz Vojvodine. Ovo za decu možda nekom zvuči smešno ali bih stvarno voleo da mi neko napiše koliko godina ima najstariji član jedne i druge ekipe pošto sumnjam da je ta brojka u niškoj ekipi prešla 22. Za libera Niša (br.17) sam prilično sam siguran da nema više od 15godina.
    Što se samog meča tiče, gledala se prilično jadna odbojka sa puno grešaka na obe strane ali čak i takva uveselila je oko 200 gledalaca koji su se maksimalno trudili da podrže niški tim. Vojvodina je pokazala dosta slabosti, jer je svaka, iole osmišljena akcija Niša nalazila put do poena, što je za mene bilo prilično neverovatno za ekipu sa takvim renomeom. Za svaku pohvalu je što naši igrači nisu imali tremu i što su igrali najbolje što su znali.
    Na kraju mora da kažem nešto o hali u OŠ Mika Antić pošto sam prvi put bio tamo. Hala je još jedan u nizu bisera niške sportske arhitekture jer očigledno samo kod nas može da se desi da noseći stub hale bude u sred tribine, tako ako ne budete imali dovoljno sreće, dopašće vam mesto baš iza stuba kome ćete moći da se divite celu utakmicu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: