Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:41, 26. 2. 2021.

| Sport

Vojvodina u drugom delu slomila Železničar i odnela bodove iz Niša

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
RK Železničar vs Vojvodina
Novosađani odneli pobedu iz Niša; foto: M. M/JV

Nakon trijumfa u komšijskom derbiju protiv Dubočice na otvaranju plej-ofa Arkus lige, rukometaši Železničara poraženi su u hali "Čair" od sedmostrukog uzastopnog šampiona, ekipe Vojvodine rezultatom 31:22 (12:11). Utakmicu je obeležio krilo gostiju, Strahinja Stanković koje je 10 puta pogodio mrežu niške ekipe.

Početak derbija obeležila nesvakidašnja scena, kada su se na trenutak u hali "Čair" ugasili reflektori, pa su igrači ostali zatečeni u mraku. To kao da je dodatno podiglo moral Novosađanima koji su zaigrali odbranu na ivici isključenja i uz dva promašena sedmerca igrača Želje, rezultat u 13. minutu je bio 5:3 za goste. Odgovorili su domaći, pošto su iskoristili igrača više na terenu da dođu do egala (5:5). Prvo vođstvo domaćih viđeno je tek u 27. minutu, pri rezultatu 10:9, a samo minut ranije Nišlije su ostale bez levorukog Stojanovića koji je usled povrede morao pre vremena da završi utakmicu. Vojvodina je golom u poslednjim sekundama prvog dela uspela na poluvreme da ode sa minimalnom prednošću (12:11).

Kao da je taj poslednji gol gostima dao dodatna krila na startu drugog poluvremena, pa su poveli rezltatom 15:11. Pokušao je trener Teodorović da trgne ekipu promenom golmana, pa je na gol stao Stošić umesto Kocića. Međutim, ni to nije pomoglo igračima Želje da konsoliduju igru u odbrani, pa su aktuelni šampioni i osvajači Kupa u 42. minutu došli do 6 golova prednosti.

Ni minut odmora igračima Železničara nije pomogao jer je Stanković nastavio da pogađa sa svoje pozicije. Poslednji trzaji domaćih bili su na isteku 50. minuta, kada je razlika prepolovljena, ali su se Novosađani brzo konsolidovali i odgovorili istom merom. Do kraja utakmice razlika je samo uvećavana, a tačku na pobedu stavio je Tomić sa dva solo prodora (31:22).

Trener domaćih Đorđe Teodorović nakon utakmice istakao je da na ovakvim mečevima pobeđuje bolje fizički pripremljena ekipa.

Mi smo uspeli da pariramo samo 30 minuta, pohvalio bih moje momke za pripremu utakmice. Oni su uspeli pred kraj prvog poluvremena da okrenu meč, mi kao da smo pali na poluvremenu. Promašili smo nekoliko zicera i penala i onda se tako nastavilo do kraja. Problem je u tome kada krenemo da gubimo sa malo većom razlikom, moramo to poboljšati, jer ima još mnogo da se igra do kraja. Okrećemo se narednim mečevima i nadam se da ćemo sledećiti put malo više namučiti Vojvodinu - rekao je Teodorović.

Igrač današnje utakmice po izboru trenera bio je Strahinja Stanković koji je mrežu niškog tima pogađao 10 puta, a kod gostiju se istakao i golman Verkić koji je zabeležio 13 odbrana. Kod Železničara najbolji su bili Spasić sa 8 golova i Milosavljević sa 6.

Ekipu iz Niša već u sredu, 3. marta, očekuje novi duel, kada će u okviru četvrtfinala Kupa "Branislav Pokrajac" gostovati Jugoviću u Kaću, dok ih narednog vikenda očekuje gostovanje kragujevačkom Radničkom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: