Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 14. 1. 2017.

| Sport

Volkov pojačao odbranu Radničkog

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
volkov
Volkov sa predsednikom radničkog Ivicom tončevim; foto: FK Radnički

Dugogodišnji igrač Partizana Vladimir Volkov potpisao je ugovor sa Fudbalskim klubom Radnički, ali detalji nisu poznati. Nešto ranije stigao je i Anid Travničić iz Novog Pazara, očekuje se i dolazak zlatnog “orlića” Stefana Ilića, a iz kluba najavljuju da možemo očekivati još novosti.

Zimski prelazni rok u Radničkom prilično je buran, a svi igrači stižu kao slobodni zbog blokiranog računa kluba. Iskusni internacionalac Volkov je rođeni Nišlija, ali ima crnogorski pasoš i nastupao je za ovu reprezentaciju. Igra na poziciji levog beka, a od letos je u potrazi za klubom, nakon što je napustio Belgiju.  

Naravno da sam veoma obradovan informacijom koju mi je večeras dao predsednik Tončev da su pregovori sa Volkovim uspešno okončani. „Krčkalo“ se to nekoliko dana ali, na naše zadovoljstvo, sada je i definitivno jasno da je Volkov igrač Radničkog - rekao je trener Milan Rastavac.

Našoj publici je najpoznatiji zbog četiri godine provedene u Partizanu, ali tokom osam godina duge seniorske karijere nastupao je za mnoge evropske klubove: portugalski Portimonense, Leh iz Poljske, belgijski Mehelen, kao i Šerif Tiraspolj sa kojim je osvojio po dve titule šampiona Moldavije i tamošnji Kup.

Što se tiče Stefana Ilića, člana mlade reprezentacije naše zemlje koja je osvojila Svetsko prvenstvo pre 2 godine, sve je rešeno i trebalo bi da stigne na Čair ovih dana, navode iz niškog kluba. Letos je 21-godišnji napadač potpisao za Crvenu zvezdu, a u Niš dolazi kao deo transfera u kojem je doskorašnji napadač Nišlija Milan Pavkov pojačao crveno-bele.


Potpisao i talentovani bosanski vezista

Ranije je još jedno pojačanje stiglo je u FK Radnički. Reč je o 23-godišnjem vezisti Anidu Travničiću, koji je sa niškim klubom potpisao ugovor na dve i po godine.

Levonogi fudbaler igrao je u startnoj postavi Novog Pazara na početku prošle sezone i imao značajnu ulogu. Igrao je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u svim mlađim kategorijama, a u medijima je često pominjan kao jedan od najvećih talenata.

U niškom klubu su izuzetno zadovoljni pojačanjem i veruju da će iz njega izvući ono najbolje.

Dobili smo vrlo darovitog momka, klasičnu „desetku“. Imao je ponude i Crvene zvezde i Vojvodine, ali se ipak odlučio da dođe u Niš i moram da priznam da sam veoma zadovoljan njegovim angažmanom. Verujem da će se brzo uklopiti i da će u Radničkom do kraja izbrusiti svoj talenat - kaže trener Rastavac.

Travničić je nastupao za 4 kluba iz Bosne i Hercegovine, a kao junior igrao je za Hajduk, Lokomotivu i Zagreb u Hrvatskoj. Pre dolaska u Novi Pazar bio je na probi i u Crvenoj zvezdi.

Podsetimo, Radnički je već doveo Japanca Riota Nomu iz pljevljanskog Rudara.

Rastavac najavio još novih igrača

Šef struke Nišlija Milan Rastavac, vratio se iz inostranstva i ponovo komanduje izmenjenim sastavom. On se osvrnuo na dosadašnja pojačanja, ali i najavio nova.

Sigurno ćemo dovesti bar još dvojicu-trojicu igrača, pre svega na poziciji štopera. Sa nekolicinom se razgovara, neki su tu na probi, ali neuputno je iznositi imena dok se posao ne završi - reko je Rastavac.

On je najavio i putovanje tima na pripreme 22. januara, ali i da još nije sigurno da li će to biti Ohrid ili Antalija, a na pitanje o očekivanjima o nastavku sezone rekao je da Evropa još nije potpuno otpisana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    14:55 // 15. 1. 2017.

    Kad je ovaj Volkov bio dobar igrač da me neko podseti molim vas..?

  • Ivan

    13:46 // 15. 1. 2017.

    Samo da ne overava Proces, Diamond, Staru Srbiju i ostale klubove i kafane u slobodno vreme. Ako hoce u Evropu Radnicki mora da objasni svojim igracima da se uozbilje jer onakav pad forme kao na kraju polusezone je neprihvatljiv. Rastavac mora da se postavi mnogo ostrije i ne tolerise vise bilo kakve vanfudbalske aktivnosti svojih igraca.

    • Goran

      00:02 // 17. 1. 2017.

      Daj novac i trazi profesionalizam, ovako su na nivou amatera pa nemaju ni ibavezu da se ponašaju u skladu sa obavezama profesionalaca...

  • Meraklija FKRN

    13:50 // 14. 1. 2017.

    Obrni okreni nista bez SPS a. Znalci iz Slobinig vremena naucili skolu i znaju znanje ,pa i u fudbalu, a ovi naprednjaci su klasicni diletanti! Sve sto se takne ,upropasti se.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: