Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:49, 21. 8. 2020.

| Sport

Volonteri sredili još jedan teren na Delijskom visu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
uređenje terena radne akcije delijski vis
Farbali mobilijar i popravljali ga, namestili koševe i reflektore, podigli ogradu; foto: Udruženje "Radne akcije Delijski vis"

Članovi Udruženja Radne akcije Delijski vis uredili su sportski teren u Gabrovačkoj ulici - postavili nove klupice, zamenili košarkaške table i obruče, postavili reflektore, mobilijar i ogradili prostor. Sve su, kao i tokom prethodnih aktivnosti, uradili uz pomoć donacija javnih preduzeća.

Voloteri su popravili i mobilijar koji se nalazi u sklopu terena - ofarbali ga, popravili, te zamenili polomljene daske. Bilo je puno posla oko uređenja, jer u ovom niškom udruženju kažu da je teren iza bivše samousluge 9. maj bio u veoma lošem stanju. Dodaju i da je jedini u ovom naselju koji nisu uredili do sada.

Imao je loše osvetljenje i stub za osvetljenje uništen korozijom i iskrivljen, pored toga i table za košarku su bile uništene, a jedna je bila i bez obruča. Golovi za mali fudbal nisu postojali i ograda između fudbalskog i košarkaškog terena, takođe nije postojala tako da bi lopta sa jednog letela na drugi teren i tako oba terena postaju nefunkcionalna - kažu u Udruženju.

Ovom opisu odgovara stanje većeg dela javnih sportskih terena u Nišu, za koje građani sa kojima su razgovarali novinari Južnih vesti kažu da decenijama nisu održavani. Oni noviji su mahom donacije privatnih kompanija.

Zakonom o sportu i Odlukom Niša predviđeno da je održavanje i izgradnja sportskih terena jedan od prioriteta kada je reč o finansiranju sporta iz budžeta Grada. Ipak, na pitanja ko se bavi održavanjem terena, kome građani da prijave oštećenja i koliko novca se izdvaja za saniranje terena novinari nisu dobili odgovor.

Sportski teren na Deijskom visu uređen je, kako su rekli iz udruženja organizatora, zahvaljujući donacijama i pomoći javnih preduzeća Regionalna razvojna agencija Jug, Mediana i Parking servis, zbog čega su direktori dobili i zahvalnice.

Inače, članovi Udruženja Radne akcije Delijski vis posledjih godina su uređivali razne objekte i sportske terene, čistili korito Gabrovačke reke. Niška opozicija rekla je da je u pitanju omladina Srpske napredne stranke, što su u udruženju demantovali i istakli da samo uređuju naselje, a da se ne zahvaljuju SNS, već preduzećima koja im stalno pomažu.

A upravo tu pomoć spornom je video aktivista i bivši poslanik iz Niša Miloš Bošković, koji je rekao da im opredeljenost ka aktuelnoj vlasti daje prednost u angažovanju resursa javnih službi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • profesor

    04:23 // 22. 8. 2020.

    delinkventi koji su svoj štit našli u SNSu, prirodno. Preći će oni u LDP ako treba, samo da se da sendvič i neki poslić u JKP...

  • Gabrovačka reka

    02:36 // 22. 8. 2020.

    Budući većnici - svi sa iskustvom ,,leva ruka, a desni džep". napreDNO

  • Mara

    20:35 // 21. 8. 2020.

    Svaka čast bolje da rade da se zanimaju nego da jurcaju po ulicama

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: