Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:05, 20. 3. 2021.

| Sport

Voždovac prvi put u istoriji pobedio na "Čairu"

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
radnički
Još jedan poraz Radničkog; foto: Vanja Keser/JV

Nisu uspeli fudbaleri Radničkog da se "osvete" Voždovčanima za ubedljiv poraz u prvom delu sezone, već su od iste ekipe poraženi i na "Čairu" (0:1). Pobedonosni gol postigao je Stanisavljević u 72. minuta, a ovo je ekipi Voždovca prvi trijumfa u istoriji u Nišu.

Slab meč viđen je u Nišu, siromašno prvo poluvreme i nešto bolje drugo, a za čitavu utakmicu domaći fudbaleri su imali tek jedan šut u okvir gola.

Ipak, imaće Nišlije za čim da žale nakon ovog meča, pošto su propustili tri kolasne prilike preko Petrovića koji je sa svega nekoliko metara nakon kornera prebacio gol i Stevanovića koji je pogodio i prečku.

Gaćinović je imao problema u sastavljanju tima pred ovaj meč, a već u 10. minutu ostao je i bez Aksentijevića koji se povredio i nije mogao da nastavi meč.

Imao je domaćin posed lopte i svoje šanse koje nisu iskoristili, a gosti iz Beograda iskoristili su jednu od šansi za gol preko bivšeg igrača Radničkog Stanisavljevića u drugom poluvremenu.

Trener Radničkog nakon meča rekao je da su kažnjeni za svoje promašaje.

Ne možemo da tražimo opravdanje u činjenici da smo igrali bez četvorice važnih igrača. Ono što smo mi danas promašili je za rubriku "verovali ili ne“ i na kraju smo kažnjeni. Nije mi jasna odluka Petrovića da "bocne“ loptu u 18. minutu kada je bio sam na tri metra od gola i prebacio ga. Očigledno je da ovoj ekipi nedostaje pravi napadač, koji će realizovati ove silne šanse. Pokušavamo da to nadomestimo na razne načine. Promenili smo nedavno i sistem, nekad to "upali“, nekad ne, ali imamo taj problem i moraćemo da nastavimo da se nosimo sa njim - rekao je trener.

Ovo je istorijska pobeda za fudbalere Voždovca koji do sada nikada nisu pobedili na "Čairu", a ovom pobedom su se približili opstanku.

Nakon 28 odigranih utakmica, Radnički zauzima 9. mesto, sa dva boda više od današnjeg rivala koji se nalazi na 11. poziciji.

Linglong Superliga, 28. kolo: Radnički Niš - Voždovac 0:1

Stadion: Čair

Glavni sudija: Marko Srećković

Žuti kartoni: Radnički: Stevanović, Marković, Kovačević; Voždovac: Stoisavljević, Stanisavljević;

Strelac:  Stanisavljević, 72. minut

Radnički: Koijć, Stevanović, Marković, Ćirković, Aksentijević (Ristić), Kovačević, Bjeličić, Petrović (Đuričin), Marković (Gavrić), Kasalica, Kojić;

Voždovac: Krunić, Hajdin, Bogdanović, Gajić, Lasickas, Nišić, Purtić, Arsić, Stojcev (Ajdinović), Stanisavljević (Janković), Stoisavljević (Vojnović);

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklija63

    16:24 // 27. 3. 2021.

    Treba napraviti dve super lige Sever i Jug i prva cetiri iz obe da razigravaju za prva cetiri mesta koja vode u Evropu,mislim da bi bilo bar malo postenije ovako se vec sve unapred zna i nije zanimljivo mada bi i tada bilo mesetarenja

  • Meraklija63

    00:37 // 23. 3. 2021.

    Ti crveni duso prodana idi u svoj Bgd. samo vi ne pricajte o postenju imate lopova za predsednika koga pokriva .....zna se vec ko,vec se zna ko ce biti prvak iduce godine aj vise sjasite.

  • Djole

    22:11 // 22. 3. 2021.

    Rokaj snimaj,rokaj snimaj.
    Dotakli smo dno dna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: