Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 29. 5. 2020.

| Sport

Vraća se i Prva liga: Južnjaci sa teorijskim šansama za baraž

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
fudbal
U 4 preostala kola samo teoretske šanse za baraž; foto: A. K.

Nakon pauze zbog vanrednog stanja i korona virusa, utakmicama 27. kola nastavlja se Prva liga Srbije, a predstavnici juga Srbije pokušaće pobedama da ostanu sa šansama za baraž za popunu Superlige. Dinamo, bez trenera Antića, gostuje u Novom Pazaru, dok na papiru Radnički ima lakši zadatak sa pretposlednjim Smederevom na domaćem terenu.

Prekinuto prvenstvo nastavlja se danas, kako je ranije odlučeno odigraće se preostala 4 kola, neće se igrati plej-of i plej-aut, što je južnjake ostavilo samo sa matematičkim šansama za baraž.

Trenutno desetoplasirani vranjski Dinamo u prvoj utakmici nakon pauze gostuje u Novom Pazaru istoimenoj ekipi koji ima 2 boda više, a kako je i ranije najavio trener Dragan Antić, do kraja prvenstva šansu će dobiti svi igrači, pa i omladinci, kako bi se proverile snage za sledeću sezonu.

Vranjanci će na teren izaći bez trenera Antića koji je zaražen virusom korona i trenutno se nalazi u niškom Kliničkom centru, a njegov pomoćnik Nikola Stojanović kaže da Dinamo uvek ide na pobedu.

Drago mi je da se vraćamo fudbalu, ali mi smo trenirali 2 nedelje i nismo kompletno spremni. Znamo da se u Novom Pazaru teško osvajaju bodovi, ali ćemo igrati sa željom da pobedimo i da se vratimo u Vranje sa 3 boda - kaže Stojanović.

Utakmica u Novom Pazaru igra se u subotu, 30. maja od 17:30, a gledaoci neće moći da prisustvuju.

Dan kasnije u istom terminu na teren će izaći i fudbaleri Radničkog iz Pirota i Smedereva, a trener domaćih Dejan Čelar kaže da će se klub boriti za ulazak u viši rang dok god postoje šanse za to.

Očekujem pobedu, mislim da nam je potrebna. Dobro smo radili, prosto hoćemo da ostvarimo sve pobede do kraja i probati da dok postoji teoretska šansa da pojurimo Superligu. Hoćemo da se izmerimo i da vidimo koliko smo se spremili - kaže Čelar.

Piroćanci nemaju problema sa povredama i kažnjenim igrača, sa ekipom samo nije trenirao internacionalac Konstas Galeadis, koji se vratio kući kada je krenulo vanredno stanje i ostao u Grčkoj u dogovoru sa klubom.

Radnički se trenutno nalazi na 11. mestu sa 33 osvojena boda i utakmicom manje, a zaostali meč sa ekipom Zemuna odigraće se u sredu, 10. juna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: