Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 20. 12. 2022.

| Sport

Vranjanac Stefan Dodić na spisku selektora za Svetsko prvenstvo u rukometu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Stefan Dodić, rukomet
Najkorisniji igrač juniorskog Evropskog prvenstva među 23 kandidata za odlazak na SP; foto: RSS

Nakon što je na letos održanom Evropskom juniorskom prvenstvu poneo priznanje najkorisnijeg igrača, Vranjanac Stefan Dodić sa sjajnim partijama nastavio je i u dresu PPD Zagreba, što ga je svrstalo među 23 igrača na koje će selektor Srbije Toni Đerona računati tokom priprema za Svetsko prvenstvo koje će od 11. do 29. januara biti odigrano u Poljskoj i Švedskoj.

Lider juniorskog tima koji se okitio bronzom na prvenstvu Starog kontinenta za seniorsku selekciju debitovao je prošlog januara u trijumfu ”Orlova” nad Francuskom, a od tada je vrlo retko propuštao reprezentativna okupljanja.

19-godišnji srednji bek prve rukometne korake napravio je u rodnom Vranju, da bi sa nepunih 14 godina krenuo put Makedonije, gde je branio boje skopskog Metalurga, a prošlu sezonu je takođe proveo u Skoplju, gde je kao pozajmljeni igrač poljskog Kjelcea nosio dres Vardara. Stefan Dodić, Uroš Simić Dodić briljira i u dresu PPD Zagreba; foto: RSS

Sjajne igre sa letošnjeg Evropskog prvenstva mladi Dodić je preneo i u PPD Zagreb, čiji je sada član, ali i jedan od važnijih šrafova, što je pokazao u prošlom kolu Lige šampiona kada je kao najkorisni igrač na terenu predvodio hrvatskog šampiona do pobede na gostovanju u Plocku protiv Visle.

”Orlovi” će se okupiti 25. decembra u SC FSS-a u Staroj Pazovi, gde će boraviti do 5. janurara, kada je planiran put za Švedsku i dve prijateljske utakmice protiv domaćina (6. i 9. januara).

Izabranici selektora Đerone će se potom preseliti u Poljsku i takmičenje na šampionatu sveta započeti u Katovicama 13. januara, utakmicom sa Alžirom. U okviru grupe E odmeriće još i snage sa selekcijom Nemačke 15. januara, kao i sa Katarom dva dana kasnije.

Spisak rukometaša za Svetsko prvesntvo:

Golmani: Vladimir Cupara, Todor Jandrić, Dejan Milosavljev i Milan Bomaštar

Krila: Vanja Ilić, Nemanja Ilić, Bogdan Radivojević i Vukašin Vorkapić

Bekovi: Ilija Abutović, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Aleksa Kolaković, Stefan Dodić, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Milan Milić i Jovica Nikolić

Pivotmeni: Luka Rogan, Dragan Pešmalbek, Ivan Popović i Mijajlo Marsenić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: