Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 8. 6. 2023.

| Sport

Vranjancima za ulazak u ARKUS ligu od Grada milion dinara, a od Super B lige kazna

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Rukomet Vranje
Publika koštala tim sa juga 400.000 dinara; foto: Grad Leskovac

Sa dve pobede nad Goč Merkurom rukometaši Vranja prošlog vikendam, posle više od jedne decenije, vratili su se u najviši rang srpskog rukometa, a kao nagradu za ulazak u ARKUS ligu gradonačelnik Slobodan Milenković najavio je nagradu od miliona dinara. Ipak, skoro polovina tog novca otići će na kaznu, pošto je direktor Super B lige zbog propusta u organizaciji u drugoj finalnoj utakmici kaznio taj klub sa 400.000 dinara.

Samo par dana nakon što su obezbedili ulazak u ARKUS ligu, rukometaši i rukovodstvo RK Vranje 1957 našli se na prijemu kod gradonačelnika koji nije krio zadovoljstvo postignutim uspehom, ali i najavio da će rukovodstva Grada težiti da im stvori što bolje uslove za rad, kao i da će za dosadašnji biti nagrađeni novčanom nagradom.

Iskreno i od srca vam čestitam veliki, istorijski uspeh koji se ostvarili za naš grad. Ali, doći do samog vrha nije bilo lako. Zajedno smo rešili brojne probleme. Strpljivim radom, odgovornim pristupom, uprave kluba i svih nas, napravili smo stabilnu finansijsku konstrukciju i što je još važnije, zdravu atmosferu. I ubuduće, imaćete podršku ne samo lokalne samouprave i rukovodstva grada, već i lojalnih navijača, jer Vranje zaista ima bogatu rukometnu tradiciju. Mi ćemo u narednom periodu stvoriti još bolje uslove za treninge i nadmetanja. Za sve ono što od nas zahteva takmičenje u Super ligi. Na kraju, želim da vam kažem da smo kao rukovodstvo doneli odluku da, zbog velikog uspeha, klub i igrače nagradimo sa milion dinara, jer ste to zaslužili - rekao je Milenković.

RK Vranje Propusti u organizacije druge finalne kazne koštali Vranjance; foto: Super B ligaMeđutim, ono što je bacilo senku na veliki uspeh kluba sa juga jeste sama organizacija utakmice i čak 7 propusta, zbog čega je direktor Super B lige Ivan Milivojević odlučio da Vranjanci moraju da plate ukupno 400.000 dinara.

Naime, u rešenju koje je dostavljeno Južnim vestima, stoji da na utakmici nije bio dovoljan broj redara, da su gledaoci tokom i nakon utakmice ulazili na teren, da su se u hali konzumirala alkoholna pića, kao i da su na teren ubacivani predmeti od papira i plastike.

Podsetimo, Vranjanicu su do ARKUS lige stigli tako što su regularni deo prvenstva u grupi Istok - Zapad završili na 2. mestu, da bi u plej-ofu prvo bili bolji od kraljevačkog Metalca, a zatim od Goč Merkura iz Vrnjačke Banje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: