Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:41, 27. 6. 2018.

| Sport

Vranjanka potpisala za jedan od najboljih nemačkih roler klubova

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Roleraši Besna kobila
Vranjanci uspešni na dva fronta; ilustracija: Skijaški klub Besna kobila

Iako nije uspela da se okiti medaljom na trkama na takmičenju u Češkoj, na kome su njene klupske drugarice osvojile po jedno zlato, srebro i bronzu, Vranjanka Mia Dedinac potpisala je tamo ugovor sa češko-nemačkim klubom. Reč je o Pamfy sportu, kažu u klubu Besna kobila, timu za koji nastupa najbolji svetski roleraš i prvakinja Evrope.

Dvodnevno takmičenje u gradu Meziborži nije proteklo uspešno, kako je Dedinac navikla, jer nijendu trku nije uspela da završi.

Ovog puta za Miu Dedinac su izostali sportski rezultati, ali su zato uspešno završeni pregovori sa sponzorima. Tako će Mia od iduće sezone nastupati za nemačko-češki tim Tempish Pamfy Sport, za koji već nastupa najbolji svetski roleraš Marko Valc i evropska prvakinja Julija Šleger - kažu u klubu Besna kobila.

Samo takmičenje u Češkoj bilo je uspešno za njene klupske drugarice. U kategoriji devojčica do 8 godina Maša Jović okitila se zlatom prvog i srebrom drugog dana, a 12-godišnja Kaja Sretić bronzom.

Trke su vožene po izuzetno lošim vremenskim uslovima, jer je sve vreme padala kiša, a temperatura nije prelazila 8 stepeni. I ovoga puta jedan od postavljača staze u okviru trke Svetskog kupa bio je naš trener Đorđe Dedinac. To samo dokazuje koliko poverenja i poštovanja ima Svetska roler federacija u našeg stručnjaka - rekli su u vranjskom klubu.

Dok su tri devojčice nastupale u Češkoj, ostatak roleraša iz Vranja zaputio se u Niš, na Rolerijadu održanu u Panteleju. Sa tog takmičenja, kažu u klubu Besna kobila, njihovi takmičari doneli su 11 medalja: zlatom su se okitili Đurađ Ljubić i Luka Mitrović, srebrom Petra Stojiljković, Magdalena Stojanović, Vuk Đorđević, Stefana Stojanović, Aleksa Mladenović i Emilija Arsić, a bronzom Danica Ilić, Petar Stošić i Lena Golubović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: