Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 11. 8. 2016.

| Sport

Vranjski Dinamo i pirotski Radnički počinju prvoligaška nadmetanja

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Prva-liga-grb---prvaligasrbije.com.jpg
Dva tima brane boje juga; foto: prvaligasrbije.com

Predstojećeg vikenda kreću takmičenja u drugom po kvalitetu srpskom fudbalskom takmičenju, a od ekipa sa juga Srbije nastupaju Dinamo iz Vranja i Radnički iz Pirota. U prvom kolu u Vranju gostuje novosadski Proleter, a Piroćanci putuju u Jagodinu.

Vranjski klub biće deo prvoligaškog karavana drugu godinu zaredom, a prethodne sezone završili su na 12. poziciji, prvoj iznad zone ispadanja. Prva liga se u Pirot vraća posle 8 godina, a pirotski sastav je mesto u ovom društvu obezbedio nakon uzbudljive borbe sa ekipom Tabana iz Jagodine u prošlosezonskom izdanju Srpske lige Istok.


“Dinamo će biti hit uprkos finansijskim problemima”

Dinamo-Vranje---JV-arhiva Najavljuju da će biti hit prvenstva; foto: JV arhiva

Šef stručnog štaba Vranjanaca Dragan Antić nada se dobrim rezultatima i nastupima svoje ekipe, uprkos problemima sa kojima se klub suočava na startu sezone.

Postoje određeni problemi, pre svega finansijske prirode, koje rešavamo u hodu. Od prošlog gradskog rukovodstva nismo dobili potpis kako bismo dobili novac od Grada, pa se sami snalazimo za finansije. Do kraja prelaznog roka dovešćemo još neke igrače i mislim da ćemo sastaviti dobar tim i da ćemo biti hit prvenstva- rekao je on.

U prvom kolu Prve lige Dinamo će na svom stadionu dočekati novosadski Proleter.

Radi se o timu sastavljenom od dobrih mladih fudbalera na pozajmici iz Vojvodine. Čuo sam da u Vranje dolaze sa puno optimizma, mogu da im poručim da nemaju šta da traže i mislim da će “južna pruga” trijumfovati - jasan je Antić.

Meč je na programu u subotu 13. avgusta u 17:30.


“Kao novajlija u ligi Radnički ne sme nikome da preti”

Posle punih 8 godina Pirot će se ponovo naći na prvoligaškoj fudbalskoj mapi. Stratega Radničkog Marjana Živkovića raduje što će se njegova ekipa takmičiti u ligi koja je kvalitetnija i kulturnija.

Timovi imaju bolju infrastrukturu, igrači su profesionalniji i kvalitetniji i za svaki bod moramo debelo da se namučimo, što u Srpskoj ligi nije bio slučaj, jer neke ekipe nisu na nivou Radničkog - objašanjava on.

Radnički-Pirot---M.-M. Priroćanci na proslavi ulaska u viši rang; foto: M. M.

Kako Živković kaže, uvodni prvoligaški mečevi poslužiće da svi u klubu vide gde je Radnički u odnosu na konkurenciju. U prvom kolu očekuje ih gostovanje Jagodini, koja je do prošle sezone nosila zvanje superligaša.

Sigurno je ne možemo da pretimo ni njima, ni bilo kome. Jagodina je kvalitetan sastav, ali rezultati u pripremnom periodu, gde smo ostvarili sve pobede, daju nam za pravo da imamo čemu da se nadamo - kazao je trener Piroćanaca.

Njih su u prelaznom roku pojačala 4 igrača: desni bek Jovanović (Železničar Lajkovac), štoper Perišić (Partizan), defanzivni vezni Ožegović (Sinđelić Beograd) i levi vezni Čolović, a tim je zadržao okosnicu od prošle sezone.

Kao i meč u Vranju, i utakmica na Gradskom stadionu u Jagodini počinje u subotu 13. avgusta u 17:30.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: