Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:26, 28. 10. 2019.

| Sport

Vranjski trkač i Skopljanka pobednici 20. "Leskovačkog polumaratona"

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
leskovački polumaraton 2019
Startovalo 230 trkača, foto: Atletski klub Dubočica

Prvi kroz cilj prošao je Kristijan Stošić, trkač Atletskog kluba Vranjski maratonci, dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala Vesna Kiradijeva is Skoplja. Oni su bili najbolji od 230 takmičara koliko je krenulo na startu 20. "Leskovačkog maratona".

Stošić je 21 kilometar prešao za 1:12:40, dok je pobednica u ženskoj kategoriji istu dužinu trčala oko 27 minuta duže. Na polumaratonskoj trci drugi na cilj je stigao Zoran Radičanin iz Atletskog kluba Apatin, dok je treći bio Nikola Kapetonović. leskovački polumaraton 2019 Stošić prvi stigao na cilj, foto: Atletski klub Dubočica

U ženskoj konkurenciji druga je bila Danijela Cvetković iz Belgrade Running Club-a, dok je treća na cilj stigla Aleksandra Vukdelija.

Nakon 18 godina, trkači su prošli leskovačkim ulicama, a Ivan Cvetanović, jedan od organizatora, kaže da je zadovoljan i da nisu očekivai ovoliki broj takmičara.

Iako se nismo nadali da će doći ovoliki broj takmičara, što je zapravo zasluga trkača iz Leskovca koji su tokom godina promovisali naš grad, potrudićemo se da ih sledeće godine bude više i da obore postavljene rekorde - kaže Cvetanović.

Osim polumaratona, trčalo se i na 10,5 kilometara i trka zadovoljstva na 4 kilometra. leskovački polumaraton U ženskoj konkurenciji najbolja Skopljanka, foto: Atletski klub Dubočica

Iako je polumaraton uspešno završen, pojedini Leskovčani žalili su se na gužve u saobraćaju.

Ne znam koliko zapravo imamo kapacitete da organizujemo polumaraton, jer je tog dana pola ulica bilo neprohodno i stvarale su se gužve. Doduše, policajci su pošteno radili svoj posao i propuštali vozila čim trkači prođu, ali možda bi naredne godine trebalo razmisliti o drugoj ruti - kaže jedan Leskovčanin.

leskovački polumaraton Vozači se žalili na gužve u saobraćaju, iz kluba se izvinjavaju, foto: Atletski klub Dubočica Iz Atletskog kluba Dubočica građanima koji su imali problema se izvinjavaju i napominju da će naredne godine još bolje organizovati takmičenje.

Želimo da se izvinimo svim vozačima koji možda nisu bili lepo obavešteni, pa je bilo i malo nervoze na pojedinim raskrsnicama. Ipak svaki takmičar koji je došao sa strane je pohvalio sve gledaoce koji su ih bodrili - kažu organizatori.

Trka je počela ispred Leskovačkog kulturnog centra, staza je išla Bulevarom oslobođenja ka ulicama Nikole Skobaljića, Solunskih ratnika, kralja Petra Prvog, 28. marta, a zatim Bulevarom Nikole Pašića, delu Mačvanske, Dubočice, Đure Salaja, Bulevarom Nikole Pašića, preko Stepe Stepanovića i Masarikovog trga nazad do Bulevara oslobođenja.

Tri prvoplasirana u polumaratonskoj trci dobili su vaučere za kupovinu sportske opreme u vrednosti od 20.000, 14.000 i 7.000 dinara, dok su pobednici kraće trke nagrađeni sa po 10.000, 6.000 i 3.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: