Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:06, 15. 3. 2023.

| Sport

Vranjskom maratoncu drugo mesto na snežnoj trci na Jahorini

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
skajranining
Prva trka u sezoni; foto: Skyrunning Asocijacije Srbije i Crne Gore

Jedinstvenom trkom “Sky Snow” na Jahorini otvorena je sezona devete skajraning lige, a u konkurenciji 130 takmičara iz 14 zemalja, drugo mesto osvojio je Vranjanac Kristijan Stošić. Maratonac iz Vranja je tek 17 sekundi kasnije stigao iza vodećeg Danijela Lončarevića.

Snežnu stazu na nekadašnjem Olimpijskom centru Jahorina, dugu 13 kilometara sa 1.150 metara uspona i spusta, na kraju je u limitu završilo 122 takmičara u obe konkurencije, a trku je obeležila neizvesna završnica.

Najbrži u muškoj konkurenciji, Danijel Lončarević iz Bečeja, na cilj je stigao nakon jednog sata i 33 minuta, dok je 17 sekundi kasnije stigao Kristijan Stošić iz Vranja kao drugoplasiran. Na trećem mestu se našao Artem Rostovtsev iz Rusije sa zastatkom od 14 sekundi iza Stošića - kažu organizatori.

Kod žena prvo mesto ubedljivo je odnela Jelena Janežić iz Beograda, sa vremenom od 1 sata i 57 minuta, Viktorija Keler iz Rusije zauzela je drugo mesto sa vremenom od 2 sata i 4 minuta, dok je treće mesto zauzela Jelena Borišić iz Čačka sa rezultatom 2 sata i 8 minuta.

Pored pobednika, organizatori posebno izdvajajuj učešće najmlađeg trkača, Marka Aleksića iz Babušnice koji je sa 13 godina prešao celu stazu bez problema. Trkački klub iz Babušnice bio je i jedan od najmasovnijih sa 6 takmičara. skajranining Vranjanac osvojio drugo mesto; foto: Skyrunning Asocijacije Srbije i Crne Gore

Ovaj atraktivan i jedinstveni format nebeskog trčanja (skyrunning - skysnow) ostavio je nezaboravan utisak i na učesnike i na organizatore, ukazujući još jednom na koji način jedna sportska disciplina može da uravnoteži sport i turizam, ne ostavljajući za sobom ekološki otisak - kažu organizatori.

Do kraja godine Skajraning asocijacija Srbije i Crne Gore organizuje još 4 trka na nekim od najlepših planina Balkana. Izdvaja se trka na Prokletijama koja će biti i domaćin Evropskog prvenstva u tom sportu, a jug Srbije biće domaćin dvema trkama - na Staroj planini i planini Stol u Babušnici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: