Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:30, 3. 9. 2019.

| Sport

Vučić najavio gradnju stadiona po UEFA standardima u Leskovcu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
a vucic
Vučić najavio najmoderniji stadion; foto: FB "Aleksandar Vučić"

Velelepan stadion sa 8.200 mesta po UEFA standardima, u koji će biti uloženo 20 miliona evra, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazeći postojeći stadion "Dubočica" u Leskovcu. Trošne tribine i svlačionice će, kaže Vučić, dobiti novi izged, a predsednik Srbije je obećao da će 2022. godine reprezentacija Srbije igrati na stadionu u Leskovcu ili Vranju, koji takođe očekuje rekonstrukciju. Vučić je obišao i Opštu bolnicu u koju je za nabavku opreme i rekonstrukciju, od para građana od 2016. uloženo 86 miliona dinara.

Vučić je u Leskovcu prisustvovao prezentaciji budućeg izgleda stadiona "Dubočica", a kako je rekao, umesto ranije najavljenih 16 miliona evra, biće uloženo 4 miliona više.

Hoćemo da odavde izađu šampioni, oni koji će da igraju Ligu Evrope, Ligu šampiona, oni koji će da brane boje srpske reprezentacije. Kada vas ima ovoliko koji želite da se bavite sportom i imate zdrav duh i telo, siguran sam da će to doneti najbolje rezultate. Postarećemo se da vas za tačno dve godine obradujemo i budete oduševljeni. Od ovih trošnih svlačionica, trošnih i loših tribina, dobićete izuzetno moderan stadion. Obećavamo da će 2022. jedna od prvih utakmica naše repreznetacije igrati na jugu Srbije, u Leskovcu ili Vranju - rekao je Vučić

Za šest stadiona u Srbiji, među kojima su oni u Leskovcu, Vranju, Subotici, Zaječaru, Loznici i Kraljevu, kako kaže Vučić, završeni su projekti za građevinske dozvole, a na proleće će početi i radovi.

Stadion će biti po međunarodnim, UEFA standardima, pokriveni, sa najmodernijim reflektorima. Imamo više novca nego ranije. Dajemo svuda, moramo da razvijamo zemlju, da zapošljavamo građevinske kompanije, da podižemo rast da bismo mogli da podižemo i plate i penzije. Ovako podižemo fudbalsku infrastrukturu - istakao je Vučić.

Stadion bi trebalo, prema najavama, da ima i drugi sadržaj osim onog za sport.

Ne samo da će tu biti stadion po UEFA standardima već i velelepni tržni centar. Automatski ovaj deo Leskovca dobija na tržišnoj vrednosti. Videćete, ovde će se graditi stanovi, cene nekretnina će postati veće, ljudi koji ovde žive živeće zapravo u novom centru grada, znam ja dobro šta vam govorim - rekao je Vučić.

Podsetimo, rekonstrukciju leskovačkog stadiona Vučić je inače najavio još prošle godine.


Za opremu bolnice više od 75 miliona

vucic Vučić obišao i Opštu bolnicu u Leskovcu; foto: FB "Aleksandar Vučić"

Nakon obilaska stadiona, predsednik Srbije bio je i do Opšte bolnice koju je obišao u društvu ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Za poslednje tri godine bolnica je dobila defibrilator, cistoskop, pacijent-monitor, rendgen cevi, mobilni rendgen aparat za ortopedsku operacionu salu, kolor-dopler, plazma sterilizator, prateću opremu za sterilizaciju, operacionu lampu, opremu za oftamologiju, sistem za sečenje i bušenje velikih kostiju - rekao je Lončar.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo je parama građana u opremu uložilo više od 75 miliona dinara.

U investiciono održavanje koje podrazumeva i sanaciju krova na odeljenjima za onkologiju, bolesti zavisnosti, kao i na kabinetu za neurofiziologiju uloženo je oko 11 miliona dinara - kaže Lončar.

U tu sumu novca, dodaje Lončar, uračunato je i krečenje i adaptacija mokrih čvorova.

Od maja 2014. do 26. jula ove godine u Opštoj bolnici u Lekovcu, ističe Lončar, na nedoređeno vreme zaposleno je 68 ljudi, od čega 31 sestra i tehničar i 21 lekar i farmaceut.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nidza

    09:54 // 4. 9. 2019.

    al vr
    u ovaj tren na svi po 121 -
    ič neje organizovano

  • BATA

    09:49 // 4. 9. 2019.

    Jes bogami,imacete rostiljijadu po UEFA standardu.Pokriven rostilj sa najboljom travom.Saterace ceo Leskovac na stadion.Dozvolite mu to.Samo stadioni fale ovoj Srbiji,kaze ovaj i zacudo ostane citav.A culi ste za matevacku carapu?

  • bljuc

    09:20 // 4. 9. 2019.

    Verovatno misli da tu drži mitinge? Koliko,čoveče,možeš da lažeš i da ne trepneš?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: