Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:23, 10. 12. 2021.

| Sport

Vučić najavio izgradnju stadiona “Čair” pred izbore

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
Radnički stadion Čair
Novi stadion ili završetak postojećeg?; foto: JV/Lj.J.

Za mart 2022. je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio početak izgradnje niškog stadiona “Čair” koji nezavršen i polufunkcionalan stoji od 2012. godine. To je svega mesec dana pred predsedničke i parlamentarne izbore koji su planirani za 3. april, a predsednik najavljuje da će Niš dobiti fudbalsku lepoticu.

Vučić je u Niš stigao danas i, kako je rekao, u zvaničnoj je poseti Nišavskom okrugu. Posle kratkog svraćanja u Ražanj, u Oficirskom domu u Nišu razgovarao je sa gradonačelnicom i predsednicima opština.

Uočen je, kako je rekao, veliki problem sa vodosnabdevanjem i kanalizacijom i tu najavio infrastrukturne radove iz plana “Srbija 2025”, ali je posebno istakao izgradnju stadiona početkom marta koji vidi kao razvojni projekat za okrug.

Biće velelepan stadion sa 20.000 mesta po UEFA 4 standardima. Sve u okolini “Čaira” u prečniku kilometar ili dva, tim ljudima skočiće cena kvadrata puta dva i to će biti fantastičan stadion. Fudbalska lepotica na kojoj će moći da se igraju najveće i najvažnije evropske utakmice - rekao je Vučić.

Čair Nišlija kaže da ulaz na istočnu tribinu stadiona "Čair" izgleda kao džungla; foto: čitalac Stadion polufunkcionalan i sa urušenom zapadnom tribinom stoji od 2012. godine nakon poslednje rekonstrukcije koja je rađena u vreme dok je gradom i državom upravljala koalicija DS-SPS-URS.

Skoro 10 godina u njega ništa nije ulagano, a izgradnja će početi, prema najavama, svega mesec dana pred izbore.

Za sada nije poznato kakav je projekat novog stadiona, da li će se rušiti ili dograđivati, kao ni koliko će para biti uloženo. Predsednik je rekao da će to biti mesto gde će moći da se povedu i deca, da se ne kisne i da se provede jedan lep dan.

Da će Niš dobiti stadion nedavno je u intervjuu za Južne vesti rekao i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

Mi moramo da napravimo još lepši stadion. Niš mora da ima najlepši stadion u zemlji. To je moj san i ja čekam taj dan kada će Niš da dobije jednu lepoticu. Mislim da će vrlo brzo doći i do te realizacije, da Niš dobije jednu lepoticu - rekao je nedavno Piksi.


600 miliona iz budžetske rezerve za Nišavski okrug

Iz budžetske rezerve, kako je rekao Vučić, biće izdvojeno 600 miliona dinara za budžete svih opština u okrugu.

Najviše će dobiti Niš, čak 450 miliona dinara, a najmanje Aleksinac 10 miliona, ali je ova Opština, kako je rekao predsednik i najstabilnija.

450 miliona dinara to je 4 miliona evra za, pre svega, vraćanje starih obaveza, za fiskalnu konsolidaciju Grada i da Grad može brže da napreduje. Aleksinac nema nikakva dugovanja, imaju stabilne finansije i beleže suficit. Ova pomoć je više kao nagrada za zaposlene u javnim preduzećima i Opštini - rekao je Vučić.

Na sastanku se govorilo o putnoj infrastrukturi i, kako kaže, tu će biti velikih ulaganja, ali bilo je reči i o novim investitorima.

Stopa rata prosečnih plata u celom okrugu bila je preko 50%. Sa prosečne plate od 316 evra 2012. godine skočilo je na 526 evra. Mi time nismo zadovoljni. Smatramo da je veliki pomak i pad broja nezaposlenih. Imamo još 4 investicije, jednu veću i 3 manje i verujem da će to dodatno da ojača krvnu sliku Niša - rekao je Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije će u Nišavskom okrugu biti do nedelje. Najavljeni su sastanci sa vojnim starešinama i pokazna vežba na aerodromu, a posetiće još nekoliko opština.

Njegovom dolasku prethodilo je i postavljanje velikog bilborda na hotelu “Ambasador” za koji je on rekao da ga još nije video.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sale

    17:33 // 11. 12. 2021.

    Niš ima toliko prioriteta da bi stadion morao biti na poslednjem mestu.

  • Barbara

    11:32 // 11. 12. 2021.

    Koga bre vise lazes!!! Nisu nam svima cavke popile mozak. Tvoje stado i ne slusa sta pricas, oni samo bleje. Kazi nam sta si dogovorio sa Putinom, kad postajemo ruska gubernija? Sta je sa ruskim humanitarnim centrom jel ga zvanicnopretvaramo u rusku vojnu bazu? Ne treba nama tvoj stadion gde ces jos malo da properes parice, ni kineske fabrike , nama trebaju firme gde treba iskoristiti pamet mladih

  • PINGVIN

    11:13 // 11. 12. 2021.

    gledajte malo siru sliku,neverne tome;u Srbiji se planira i nacionalni stadion i ovaj sad u Nishu-u planu je da Srbija sa Hrvatskom aplicira za Evropsko prvenstvo u fudbalu ,ili svetsko u bliskoj buducnosti,ali za ,, biti domacin''treba infrastruktura i stadioni...to kosta,a treba i vremena...zato se pocinje odmah...velika je investicija ,a veliki je i dobitak od toga...nije to asfaltiranje ulice

    • Torpedo

      06:36 // 12. 12. 2021.

      E, to su u pravu, nije asvaltiranje ulice...koje ne znaju da urade, po pet puta rade jednu te istu ulicu, rupe ne znaju da zakrpe, kisa ako pada tri sata ,nosi im asvalt...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: