Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:08, 18. 11. 2023.

| Sport

Vučić o stadionu u Nišu: "Čair" je postao ruglo i niko se nije setio da ga uradi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Stadion Čair
Stadion "Čair" i dalje čeka; foto: Aleksandar Kostić

Stadion "Čair", čija je rekonstrukcija počela marta 2011. godine, a nikad nije završena, još čeka datum kada će biti nastavljeni radovi i on biti završen. Na otvaranju stadiona "Lagator" u Loznici predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomenuo je i stadion u Nišu o kom je rekao da je "postao ruglo i niko se nije setio da ga uradi, a moraće da ulože najmanje 80 miliona".

Obilazeći novi stadion u Loznici, koji će prema najavama ugostiti 26. marta naredne godine mlade reprezentacije Srbije i Severne Irske, predsednik Srbije rekao je da će "i Niš i Kragujevac imati lepše stadione nego Beograd".

Sad su nam sva tri nova stadiona u Leskovcu, Zaječaru i Loznici izgrađena po svim najvišim UEFA standardima. Želim vam još ovakvih stadiona, još ovakvih uspeha. Sledeći su nam Niš i Kragujevac. "Čair" je postao ruglo i niko se nije setio da ga uradi, a moraćemo da uložimo najmanje 80 miliona, ako se ne varam. U "Čika Daču" mnogo novca, ali će biti kragujevačka lepotica. Da li ćemo da zakasnimo tri, četiri meseca, moguće. Neki su zakasnili 40 i 60 godina. Ne mislim da je to veliki problem - rekao je Vučić.

Početak rekonstrukcije stadiona "Čair" bio je 2011. godine, a od tada Niš čeka fudbalski objekat koji će ispuniti sve uslove evropskih takmičenja. Vučić je ranije najavljivao početak gradnje za mart prošle godine pa se onda izvinio i pomerio rok za maj. Prošla je i 2022. godina, a avgusta ove godine je ponovo najavio da "uskoro kreće izgradnja velelepnih stadiona u Nišu i Kragujevcu".

Dobio je "Čair" od predsednika i epitet da je "fudbalska lepotica", a od gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da je "na stendbaju" i da je Niš strpljiv po pitanju rekonstrukcije stadiona. Strpljenje izgleda popušta jer je Sotirovski nedavno rekla da "kao grad zaslužujemo da radovi počnu što pre".

Ona je istakla da se "rekonstrukcija ne odlaže i da je Grad spremio svu neophodnu dokumentaciju".

Projekat je završen i nalazi se na stolu Ministarstva za kapitalne investicije, a da nema nema ništa novo, rekli su pre više meseci iz Ministarstva za javna ulaganja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk II

    16:51 // 19. 11. 2023.

    Od džubili ne mož' se živi ! Seljaci su domaćini ali @Petar SNS,@Milun parkirajući serviZ etc.etc... to su "ogledalo naše stvarnosti" i niko nam nije kriv!A takvih ima na hiljade miliona,pogotovu po manjim mestima tj. selendri!Na pr. Svrljig, B.Palanka,Bosilegrad,Pirot,Caribrod,Niš,Leskovac, Aleksinac,Kruševac,Vranje, N. Sad, Beograd, Caribrod,Vlasotince,N.Sad, Subotica,Kg,Čačak,Kraljevo,Ub...

  • Dragan Petrovic

    14:39 // 19. 11. 2023.

    Davljenik se za stadione hvata...mesto hleba i igara on sprema igre...pruga ,infrastruktura,ekologoka,poljoprivreda,autoput do Pristine,pruga do dimitrovgrada samo sto nisu poceli sa izgradnjom...dokle bre vise lazi samozvani PreCednice...dosta vise glumatanja i praznih obecanja radi rejtinga...popij vino i pakuj se,ne pricaj o vec davno izgibljenom Kosovu i laznom patriotizmu.GO HOME...

  • Гага

    14:18 // 19. 11. 2023.

    ...промењени рефлектори и семафори;урађен нов терен са дренажом и заливним системом...све то кошта! Биће,,једном завршен...чему толика Малициозност!?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: