Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:36, 30. 3. 2022.

| Sport

Vučić o tekstu "Južnih vesti" i kašnjenju u izgradnji stadiona: Izvinjavam se, počinjemo u maju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stadion čair fk radnicki niš
Čeka neko bolje vreme; foto: JV / Ljubica Jocić

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić iskoristio je priliku da na stranačkom mitingu u hali "Čair" u Nišu, kao predsednik Srbije, reaguje na tekst Južnih vesti o kašnjenju izgradnje stadiona Čair. On se izvinio što je rekao da će radovi početi marta i dodao da će izgradnja "čairske lepotice", vredna 59 miliona evra, početi maja.

Aleksandar Vučić U martu biće u maju; foto: M. D.

Početak radova, koji je Vučić najavio za mart, stadion "Čair" još nije dočekao, ali se predsednik Srbije izvinio i pomerio rok nakon teksta Južnih vesti i podsećanja na ovu najavu.

Danas, kao predsednik Republike moram da odgovorim našim prijateljima iz Južnih vesti koji kažu da nije počeo stadion da se gradi, a Vučić je rekao u martu će. Izvinjavam se, izvinjavam se, možda neće u martu, ali će svakako u maju krenuti da se gradi. I 59 miliona evra koštaće "čairska lepotica", ponovo ćemo da imamo uslove za "Real sa Nišave". Da hara Evropom u najboljim uslovima jer hoćemo da naša deca imaju najbolje stadione u Evropi. Da na njima mogu da uživaju, da na njima mogu da gledaju, da razmišljaju kako će oni da igraju, ali i da uživaju u predstavi nekih drugih mladića i devojaka i prikažu najbolje rezultate - rekao je Vučić.

Cifra koju je pomenuo predsednik Srbije manja je od one koju je najavila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je rekla da je projekat gotov, a čeka se samo zeleno svetlo Kancelarije za javna ulaganja.

Danas je tačno 11 godina od početka rekonstrukcije stadiona "Čair" koji i dalje čeka konačan izgled nakon brojnih najava početaka i odlaganja rekonstrukcije.

Predsednik Srbije je tokom boravka u Nišu decembra prošle godine najavio za mart početak izgradnje "fudbalske lepotice", a ostaje da vidimo da li će Radnički finiš ove sezone imati uz radove na stadionu.

Da nisu samo tribine problem, već je potreban i bolji teren, potvrdili su više puta i gostujući fudbaleri koji su se žalili da je najgori na kome su igrali, a čak je i igrač Radničkog Japanac Mića rekao da mu nedostaje bolja podloga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Libero

    18:04 // 31. 3. 2022.

    U Oktobru bice u Novemru,u Novembru bice u Decembruuuuu..

  • UROŠ

    11:53 // 31. 3. 2022.

    Naravno da treba Niš da ima moderan stadion ali klub trebaju da vode nišlije.
    Fudbal u gradu nam je loš.Pogledajte ko vodi i rukovodi niškim klubovima tj.ko je predsednik FK Car Konstantin i OFK Sinđelić.
    Mašinovođa u penzijia u FK Car,a u OSinđeliću golubar i njegov bratana

  • Smuk II

    09:56 // 31. 3. 2022.

    Ništa me ne iznenadjuje,naročito "obožavaoci lika i dela njegovog" !
    Naravno,svi gledaju da se ubace ili dohvate neke funkcije i da mogu da otimaju i kradu naše pare - nekažnjeno.
    Videli su da su mnogi lopovi,"crveni", "žuti" i sadašnji prošli nekažnjeno tj. bez ikakvih sankcija i misle da će tako i "oni" proći.E, pa neće biti tako kada nastupi i dodje pravna država...biće zatvori puni.Laže ih d

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: