Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:47, 30. 3. 2022.

| Sport

Vučić za mart najavio početak gradnje stadiona "Čair", projekat gotov - radova nigde

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stadion cair, mart 2022, foto vanja keser 1
Tačno 11 godina od početka rekonstrukcije; foto: JV / Vanja Keser

"Fudbalska lepotica", kako je pre više od tri meseca najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić novi stadion "Čair", još čeka početak radova. Prolazi mart, rok koji je najavio za početak izgradnje "velelepnog stadiona sa 20.000 mesta po UEFA 4 standardima", a i dalje nisu poznati planovi, a gradonačelnica Niša kaže da je projekat završen i posao vredan više od 60 miliona evra čeka "zeleno svetlo" Kancelarije za javna ulaganja.

stadion cair, mart 2022, foto vanja keser 12 Zapadna tribina najduže čeka novi izgled; foto: JV / Vanja Keser

Tačno 11 godina od početka rekonstrukcije stadion "Čair" i dalje čeka konačan izgled vredan tradicije niškog fudbala. Nakon brojnih odlaganja završetka radova severna, istočna i južna tribina su izgrađene, zapadna i krov čekaju "neke bolje dane", a kraj rekonstrukcije ovog sportskog zdanja na kom se igralo i polufinale Kupa UEFA, čekaće još.

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom boravka u Nišu decembra prošle godine najavio za mart početak izgradnje "fudbalske lepotice", mart prolazi, radnika nema, a zasad je samo završen projekat, kako kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Projekat je završen, on se nalazi kod Kancelarije za javna ulaganja. Čuli ste da je predsednik najavio, kada je poslednji put boravio u Nišavskom okrugu, upravo preko Kancelarije za javna ulaganja, taj ogroman projekat. Ogroman i u smislu radova i finansija, više od 60 miliona evra. Tako da, mi očekujemo svakog trenutka da iz Kancelarije dobijemo zeleno svetlo - rekla je Sotirovski.

stadion cair, mart 2022, foto vanja keser 2 foto: JV / Vanja Keser

Da će Niš dobiti stadion rekao je u intervjuu za Južne vesti i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

Mi moramo da napravimo još lepši stadion. Niš mora da ima najlepši stadion u zemlji. To je moj san i ja čekam taj dan kada će Niš da dobije jednu lepoticu. Mislim da će vrlo brzo doći i do te realizacije, da Niš dobije jednu lepoticu - rekao je nedavno Piksi.

Da nisu samo tribine problem, već je potreban i bolji teren, potvrdili su više puta i gostujući fudbaleri koji su se žalili da je najgori na kome su igrali, a čak je i igrač Radničkog Japanac Mića rekao da mu nedostaje bolja podloga.

stadion cair, mart 2022, foto vanja keser 16 foto: JV / Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • I pp

    19:20 // 31. 3. 2022.

    Tako je Acko.idemo Niš

  • Dejan Nejic

    20:05 // 30. 3. 2022.

    Izvinite Nislije sto necemo potrositi 35 miliona evra,potrosicemo 59 miliona za stadion,pa nek ide zivot....

  • Velja

    14:12 // 30. 3. 2022.

    U nedelju glasajte za Vučića da ne završimo ko Ukrajina zaboravili ste kako smo se krili po podrumima treba neko da vam osveži memoriju!

    • slavko

      16:28 // 30. 3. 2022.

      'Oce cika Velja bonu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: