Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:41, 4. 7. 2018.

| Sport

Vujović preuzeo “Želju”: Da se Niš upiše na rukometnu mapu Evrope

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Veselin Vujovic
Trofejni stručnjak svestan očekivanja Nišlija; foto: Vanja Keser

Proslavljeni trener Veselin Vujović dočekan je u Nišu, kako sam kaže po preuzimanju Rukometnog kluba Železničar, neverovatno. Za sledeću sezonu očekuje osvajanje Kupa i prvenstva, za evropske utakmice misli da će biti poraza, ali i puno radosti, a dugoročnije da se “Niš velikim slovima upiše na rukometnu mapu Evrope”.

Nekadašnji olimpijski i svetski šampion i zvanično najbolji rukometaš na svetu 1988. godine, kao trener dvostruki osvajač Kupa pobednika kupova i bronzani na poslednjem Svetskom prvenstvu, svakako je navikao na velike dočeke. Ipak, posebno je pohvalio dobrodišlicu koju su mu priredile Nišlije i rekao da je čak ovde osetio blagu temu, nesvojstvenu za njega.

Ja sam navikao na ovakve događaje i nemam često tremu, ali danas… Do danas nisam bio siguran da li sam doneo pravu odluku. Imao sam nekoliko ponuda, razmišljao sam, nisam bio siguran, sve dok malopre na naplatnoj rampi, čovek koji naplaćuje putarinu rekao mi je da je ovo veliki dan za Niš. Ja kažem valjda za sport u Nišu. Ne, kaže, veliki dan za Niš. I tad sam osetio blagu tremu da ću morati da ispunim ogromna očekivanja koja imaju svi ovde - priča Vujović.

U Srbiji radi po prvi put od raspada Srbije i Crne Gore, koji je dočekao ne mestu selektora ove države, ali je, priča, minule sezone pomno pratio dešavanja u Železničaru. Zato, on kaže da očekuje osvajanje domaćeg šampionata i Kupa ove sezone, dok će u SEHA ligi i EHF kupu videti na kom su nivou u odnosu na evropske klubove. Vujović Vučić Promociji novog trenera prisustvovao i "predsednik u ostavci" Igor Vučić; foto: Vanja Keser

Iskreno se nadam da će publika u Nišu i ljudi koji rade prepoznati da radimo jednu dobru stvar. Bez publike nema ni ekipe, nema kluba, nema ničega, zbog toga i igramo i bavimo se ovim sportom. Da li će biti teških momenata, da li će biti nekih poraza od ozbiljnih evropskih ekipa, sigurno će ih biti, ali sam siguran da će biti i puno radosti i puno veselja i dokaza da to što radimo radimo na najbolji mogući način - priča Vujović.

Očekuje Vujović i neka pojačanja, a početak priprema najavljuje za drugu polovinu jula, s obzirom na to da SEHA liga počinje krajem avgusta. Spremanje za novu sezonu verovatno će otpočeti na Zlatiboru, nakon čega će igrati na nekoliko jakih, međunarodnih turnira u okviru priprema.

Koliko sam ja razumeo ljude koji su uticali na to da ja dođem, ovo nije kratkoročan plan, ovo je nešto što treba da Niš jednim velikim slovima upiše na rukometnu mapu Evrope. Treba dug period da se u Nišu na vratima garaža i kuća pišu imena ovih igrača, da deca crtaju golove i da brane i da se Niš, koji jeste sportski grad, ne samo rukometni, još više se izdigne - zaključuje Vujović.


“Petkoviću hvala, ali idemo stepenik više”

Iako je od oporavka niškog kluba na njegovom čelu bio trener Josif Petković, koji je klub ni iz čega doveo do trofeja Kupa i vicešampiona Srbije, u niškom klubu mu se zahvaljuju, ali smatraju da je Veselin Vujović “stepenik iznad”. josif petkovic Petković nakon sezone u "Želji" dobio poziv da predvodi reprezentaciju Srbije na Mediteranskim igrama; foto: Vanja Keser

Sve zahvale gospodinu Petkoviću na prošlogodišnji rezulatima. Klub je rešio da proba da se popne stepenik iznad i mislimo da je Veselin Vujović taj. Ovo nije samo za dobrobit Železničara i Niša, već i za dobrobit srpskog rukometa. Moramo da krenemo stepenicom više i da se nadamo da je ovo pravo rešenje. Veselin Vujović je prava “bomba transfer” - kažu u “Želji”.

Podsetimo, nakon godine sunovrata, a onda i suspenzije niškog Železničara, sponzorska grupacija “BSIE”, na čelu sa čovekom koji je bio predsednik Metalurga u njegovim najuspešnijim danima - Levčetom Kitevskim "podigla je klub na noge". Prošle sezone dovedena su jaka imena, što je rezultiralo istorijskom sezonom za niški klub.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petrovic Petar

    15:48 // 5. 7. 2018.

    Bravo za gospodina Bulatovica. Tako se poboljsava sport u Nisu. Iz Rk Zeleznicar 1949 su oterani prvo niski trener a onda i svi igraci iz Nisa. Igracima se duguje za plate i premije da dovodi se Vuja za ogromne pare. Jos jednom bravo, katanac je opet blizu.

  • Roki

    14:10 // 5. 7. 2018.

    Lepo je to sto je Vujevic preuzeo ekipu pred utakmicama u Seha ligi jer ipak ima veliko medjunarodno iskustvo u takvim mecevima i kao igrac i kao trener.Zao mi je i velika greska sto nisu zadrzali predhodnog trenera u strucnom stabu sa Vujevicem jer je covek to i zasluzio i doveo Zelju zamalo do titule prvaka...Covek ima znanja,malo iskustva bi pokupio i od Vujevica i bio bi jos bolji trener.

  • Goran

    11:51 // 5. 7. 2018.

    Kazu u klubu da je Vujovic ''stepenik iznad'' a od njega smo mogli da vidimo samo zastareli nacin igre zbog kojeg nismo imali uspeha dok je vodio reprezentaciju. Radnički je doziveo uspeh zbog Joske jer je igrao moderan i brz rukomet. Nije bio potreban nikakav bomba transfer.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: