Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

ŽFK Mašinac Niš

  • Mašinac

    Fudbalska Superliga za žene završena, Mašinac na 4. poziciji

    I dok će se najjače domaće fudbalsko prvenstvo za muškarce nastaviti, doduše u skraćenom obliku, za fudbalerke je Superliga završena, baš kao i Kup. Tako je novi-stari šampion subotički Spartak, dok je niški Mašinac završio sezonu kao četvrtoplasirani.

    detaljnije
  • fk radnicki stadion, foto jv vanja keser

    Niški klubovi brinu za finansije, iz Grada uveravaju da nema mesta strahu

    Sve u Srbiji vezano za sportska takmičenja i klubove je stalo, a u situaciji kada ne dobijaju novac od članarina i sponzora, klubove more brige kako će isplatiti zarade igračima, trenerima i zaposlenima. Oni koji spadaju u kategoriju " posebno značajnih za grad " primaju najviše novca iz budžeta i imaju ugovore sa najvećim brojem ljudi, pa su neki manje, a neki više zabrinuti, ali većnik zadužen za sport Branislav Kačar kaže da ne treba da strahuju i da će dobiti najveći deo sledovanja, uprkos vanrednom stanju.

    (11) detaljnije
  • Mašinac

    Mašinac izgubio na Adi Ciganliji u poslednjem kolu prvog dela Superlige

    Sa ubedljivih 4:1 niški Mašinac se oprostio od osnovnog dela Superlige, pošto je izgubio od ekipe Sloga Zemun. Ovaj poraz ne utiče na plasman niških fudbalerki u plej-of, jer su ga davno obezbedile, ali je zabrinjavajuće što im je ovo treći vezani neuspeh.

    (2) detaljnije
  • Mašinac fudbal

    Mašinac pretrpeo minimalni poraz od šampiona

    U pretposlednjem kolu Superlige fudbalerke niškog Mašinca izgubile su na svom terenu rezultatom 1:0 (0:0) od lidera i šampiona Spartaka iz Subotice. Obe ekipe su sigurni učesnici plej-ofa, a i nakon ovog kola nisu menjali pozicije na tabeli - Subotičanke su prve, a Nišlijke treće.

    (1) detaljnije
  • Mašinac

    "El klasiko" domaćeg ženskog fudbala na Delijskom visu

    Najdominantniji tim u ženskom fudbalu u minuloj deceniji Spartak iz Subotice i ekipa koja je to bila u dekadi pre nje - niški Mašinac, sastaće se na stadionu na Delijskom visu u subotu, 29. februara. Reč je o duelu pretposlednjeg kola osnovnog dela Superlige, a oba tima su već obezbedila plasman u plej-of.

    (2) detaljnije
  • Mašinac Vojvodina fudbal

    Vojvodina iznenadila ŽFK Mašinac

    Niške fudbalerke su loše otvorile prolećni deo Superlige, pošto su u Novom Sadu izgubile od Vojvodine sa 2:1. Mada je trener Mašinca Perica Krstić upozoravao da su njihovi rivali mladi, ali talentovani, poraz njegovog tima bio je veoma neočekivan, jer su Novosađanke pre ovog meča uspele da pobede svega dva puta u ovoj sezoni Superlige.

    (2) detaljnije
  • Mašinac fudbal

    Gotova pauza i za fudbalerke: Mašincu Vojvodina provera za Spartak

    Nakon tri meseca pauze fudbalerke ovog vikenda nastavljaju takmičenje u Superligi, a niški Mašinac kreće iz Novog Sada, gde će u subotu, 22. februara gostovati Vojvodini. Domaćin ovo susreta ima dosta slabije rezultate od protivnika, ali trener Nišlijki Perica Krstić ističe da su one mlade i da će da "grizu", pa će biti dobra provera pred duel sa Spartakom.

    (1) detaljnije
  • ok nis

    Budžet za sport veći za 13 miliona, značajno više para za OK Niš, VK Nais i ŽFK Mašinac

    Ove godine bi iz budžeta Niša trebalo da 410 miliona dinara ode za sport, što je uvećanje od 13 miliona u odnosu na prošlu godinu. I ovog puta će skoro petina para otići Fudbaskom klubu Radnički, a dosta više novca u odnosu na prethodnu godinu dobiće Vaterpolo klub Nais, Odbojkaški klub Niš i Ženski fudbalski klub Mašinac.

    (9) detaljnije
  • Mašinac fudbal

    Umesto klasičnog odlaska na pripreme van grada, Mašinac ide na turneju

    Kako sezona počinje ranije nego prošlih godina, fudbalerke Mašinca su imale kraći predah tokom zimske pauze i sada se na Delijskom visu pripremaju za prolećni deo Superlige. Ovog puta neće imati klasičan odlazak na pripreme van Niša, već mini turneju, koja će im omogućiti prijateljske utakmice sa jačim rivalima, poput grčkog PAOK-a i reprezentacije Makedonije.

    (1) detaljnije
  • rdnicki

    Završena godina jubileja, pred niškim sportom godina izazova

    Većina niških klubova u kolektivnim sportovima pamtiće 2019. godinu kao utakmicu sa dva različita poluvremena. FK Radnički je u prvom delu bio vicešampion, pa su rezultati postali slabiji, RK Železničar je na jesen podsetio na dobro poznatu rukometnu priču, odbojkaši Niša počeli su u drugom rangu, sada su na drugom mestu Superlige. Sportisti u pojedinačnim sportovima i ove godine donosili su medalje i priznanja, a u olimpijskoj godine sve njih čekaju još veća iskušenja.

    detaljnije
  • nagrada 11. januar

    Kardiolog, glumac i "Mašinac" dobitnici nagrade "11. januar"

    Direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti Tomislav Kostić, glumac Narodnog pozorišta Miroljub Nedović Riki i Ženski fudbalski klub Mašinac - dobitnici su najvećeg priznanja Niša za svoj rad, nagrade "11. januar". Ove godine je smanjen broj dobitnika, a njih troje podeliće 500.000 dinara.

    (21) detaljnije
  • masinac

    Tesnom pobedom Mašinac završio superligašku jesen

    Slobodan udarac Anđele Šarac u 80. minutu doneo je Mašincu nove superligaške pobede, pošto je ovaj gol postavio konačnih 3:2 u utakmici niških fudbalerki i ekipe Sloga Zemun. Tako je spuštena zavesa na superligašku jesen "zelenih", pošto nakon ovog meča sledi tromesečna pauza u najjačem domaćem takmičenju za fudbalerke.

    (1) detaljnije
  • masinac

    Niški Mašinac u petak dočekuje Zemun i završava 2019. godinu

    Utakmicom sa osmoplasiranim Zemunom, koja će biti poslednja u 2019. godini, fudbalerke niškog Mašinca prekinuće dvadesetodnevnu pauzu u šampionatu. Meč se igra u petak, 22. novembra na stadionu na Delijskom visu, a trećeplasirani Mašinac ima ulogu favorita.

    detaljnije
  • masinac

    Debakl Mašinca na stadionu "Rajko Mitić"

    Nakon izuzetne partije protiv Požarevca u kojoj je pobedio ubedljivo sa 6:1, niški Mašinac je doživeo debakl na stadionu "Rajko Mitić", gde je istim rezultatom poražen od fudbalerki Crvene zvezde , u 10. kolu Superlige.

    detaljnije
  • Mašinac

    Niški Mašinac deklasirao Požarevac sa 6:1

    Nikakve šanse nije imao "fenjeraš" ženske Superlige Požarevac na Delijskom visu, gde ga je domaći Mašinac dočekao spreman dokazivanja i deklasirao sa velikih 6:1. Niške fudbalerke sada su 2. na tabeli, a u sledećem kolu imaće prilike da dodatno učvrste ovu poziciju, pošto gostuju direktnom konkurentu za drugo mesto - Crvenoj zvezdi.

    (1) detaljnije
  • masinac

    Fudbalerke niškog Mašinca slavile u Kragujevcu

    Petu pobedu u sezoni fudbalerke niškog Mašinca ostvarile su nakon preokreta protiv Radničkog u gostima. Nišlijke su sa 2:1 savladale Kragujevčanke i tako potvrdile treću poziciju na tabeli Superlige.

    detaljnije
  • masinac

    Mašinac počinje drugi deo sezone gostovanjem Radničkom u Kragujevcu

    Nakon dve nedelje pauze najbolje srpske fudbalerke vraćaju se na terene i počinju formalno prolećni deo sezone. Niški Mašinac će u subotu, 26. oktobra gostovati Radničkom u Kragujevcu, jednom od timova koji beleže lošije rezultate ove sezone.

    detaljnije
  • Mašinac fudbal

    Mašinac minimalcem savladao Slogu u derbiju kola

    Jedan gol bio je dovoljan Mašincu da zabeleži nova 3 boda, ali i da se, makar na 24 sata, popne na drugu poziciju na tabeli Superlige. Niške fudbalerke su u 7. kolu najjačeg domaćeg prvenstva savladale Slogu iz Zemuna sa 1:0.

    detaljnije
  • masinac

    Mašinac dočekuje Slogu u subotu na Delijskom visu

    U derbiju 7. kola Superlige fudbalerke niškog Mašinca, trenutno četvrtog na tabeli, dočekaće trećeplasiranu Slogu iz Zemuna. Taj meč se igra na stadionu na Delijskom visu u subotu, 12. oktobra, a trener Mašinca Perica Krstić očekuje novu pobedu u sezoni.

    detaljnije
  • masinac

    Mašinac ubedljivo poražen u Subotici - Spartak slavio sa 8:0

    Nakon tri pobede i dva remija fudbalerke niškog Mašinca ubedljivo su poražene od devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije Spartaka koji je na svom terenu slavio sa 8:0 (1:0). Mašinac je tako na jednom meču primio skoro tri puta više golova nego na prethodnih pet duela.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: